چکیده: (14583 مشاهده)
بررسی درک بیماران از کبد چرب: مطالعه پدیدار شناسی
حسین حبیب زاده ، فاطمه الحانی ، منیره انوشه ، حمیدرضا عمرانی
تاریخ دریافت: 25/4/88 تاریخ پذیرش: 3/8/88
چکیده
پیش زمینه و هدف: توجه به علایم ذهنی و تجارب درک شده از طرف بیماران در بیماری های مختلف یکی از مجاری معتبر جهت رسیدن به تشخیص پزشکی یا پرستاری است. توجه به تجربیات دست نخورده بیماران و احساسات واقعی آن ها تضمین کننده اثر بخشی هر نوع برنامه مراقبتی و آموزشی است.
مواد و روش ها: این مطالعه با استفاده از رویکرد پدیدار شناسی انجام شده است که در آن از مصاحبه های عمیق بدون ساختار استفاده شد. در کنار مصاحبه عمیق، از رویکرد های دیگر تحقیق کیفی از قبیل مشاهده رفتار و ارتباطات غیر کلامی بیمار و یادداشت های میدانی نیز استفاده شد. همکاران پژوهش 9 بیمار کبد چرب بودند که به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب و داده های حاصل به روش تماتیک آنالیز بررسی و بیان شد.
یافته ها: در این مطالعه پس از دسته بندی محتوای مصاحبه ها، در مجموع سه درون مایه اصلی استحصال گردید. به طور کلی تجارب بیماران از کبد چرب به این صورت بود که آن ها نقش سه عامل را در فرایند بیماری دارای اهمیت تلقی کردند. حمایت و پشتیبانی خانواده، پایبندی به تغییرات ایجاد شده در سبک زندگی و داشتن امید به آینده مهم ترین عامل در پسرفت یا پیشرفت بیماری بیان شد.
بحث و نتیجه گیری: تجربه شیوه جدیدی از سبک زندگی، نیاز به حمایت خانواده ها و در نهایت تزریق امید به روح این بیماران از تجارب ملموس بیماران است که باید در مدیریت بیماری کبد چرب و در کنار آن سایر بیماری های مزمن مورد نظر باشد تا همچنان بر اهمیت تجارب بیمار از بیماری خود در فرایند درمان تأکید شود.
کلید واژه ها: کبد چرب، پدیدار شناسی، درک بیماران
فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره هفتم شماره چهارم، ص 216-210، زمستان 1388
آدرس مکاتبه: تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پرستاری و مامایی تلفن: 09143613011
Email alhani-F@modares.ac.ir
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری