دوره 10، شماره 6 - ( بهمن - اسفند 1391 )                   جلد 10 شماره 6 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Miri Ghaffarzadeh S H, Nazari H, Motazakker M. OBSTACLES TO RESEARCH ACTIVITIES: A SURVEY OF FACULTY MEMBER’S VIEW AT URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES IN 2010. Nursing and Midwifery Journal 2013; 10 (6)
میری غفارزاده شمسی، نظری حسن، متذکر مرتضی. بررسی موانع موثر بر فعالیت‌های تحقیقاتی از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 89. مجله پرستاری و مامایی. 1391; 10 (6)

بررسی موانع موثر بر فعالیت‌های تحقیقاتی از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 89    شمسی میری غفارزاده [1] ، حسن نظری [2] ، دکتر مرتضی متذکر * [3]    تاریخ دریافت: 28/05/1391 تاریخ پذیرش: 25/08/1391   چکیده   پیش زمینه و هدف: بررسی حاضر با هدف شناسائی موانع موثر بر فعالیت‌های تحقیقاتی، از دیدگاه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در سال 1389 انجام گردید.   مواد و روش کار: پژوهش به روش توصیفی- مقطعی با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته از طریق نمونه گیری تصادفی بر روی 117 نفر در زمینه فعالیت‌های پژوهشی و موانع فردی، درون سازمانی، برون سازمانی، ماهیتی و نگرش آنان به مقوله پژوهش، بررسی و داده‌ها با استفاده از نرم افزار spss وآزمون‌های آمار توصیفی و طیف لیکرت آنالیز شد.   یافته‌ها: از 117 نفر مورد مطالعه، 39 نفر (3/33%) زن و 78 نفر (7/66%) مرد بودند. از دانشکده پزشکی 63 نفر، پرستاری و مامایی 28 نفر، بهداشت و پیراپزشکی 26 نفر وارد مطالعه شدند. در سه سال گذشته 9/82درصد از اعضای هیئت علمی، در اجرای طرح‌های تحقیقاتی دانشگاه مشارکت داشته و 9/82درصد در مجلات داخل یا خارج از کشور مقاله چاپ شده یا در دست چاپ داشته‌اند و 3/92درصددر یک یا چند کنگره داخل یا خارج از کشور شرکت نموده‌اند. اهم موانع تحقیق در دانشگاه عبارت بود از: پایین بودن بودجه طرح‌های تحقیقاتی، عدم برابر سازی کار ساعت تحقیق با کار ساعت تدریس در دانشگاه، بی تأثیر بودن نتایج تحقیق در تصمیم گیری مدیران و برنامه ریزان در سطح کشور، حرفه‌ای نبودن امور تحقیقاتی در ایران، عدم استفاده کاربردی از نتایج طرح‌های تحقیقاتی، عدم تعیین اولویت‌های پژوهشی مبتنی بر نیاز سنجی، طولانی بودن مسیر و مدت زمان تصویب طرح‌های تحقیقاتی.   بحث و نتیجه گیری: از دیدگاه اعضای هیئت علمی، فعالیت‌های تحقیقاتی تحت تأثیر موانع متعددی است که به اهم آنان اشاره شد. بازنگری قوانین، طراحی سیستم‌های کارگشا و تنظیم برنامه‌های منسجم در زمینه توانمندسازی و ایجاد شرایط انگیزه و علاقه به تحقیق، می‌تواند در حل این موانع موثر باشد.   کلید واژه‌ها: موانع، تحقیق، هیئت علمی     دو ماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دهم، شماره ششم، پی در پی 41، بهمن و اسفند1391، ص866-858    آدرس مکاتبه: ارومیه، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، معاونت تحقیقات و فناوری، تلفن: 2231930-0441     Email: motazakker@yahoo.com   [1] دکترای انسان شناسی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه   [2] دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت سیستم­های اطلاعاتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد   [3] استادیار ویرولوژی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه (نویسنده مسئول)