Amirzadeh N, Baghaie R, Amirzadeh J. A Comparative Study of Educational, Economic and Social Status of Shahid’s Children with Normal Students. Nursing and Midwifery Journal 2004; 2 (1)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-140-fa.html
امیرزاده نوریه، بقایی رحیم، امیرزاده جمیله. بررسی وضعیت تحصیلی، اقتصادی و اجتماعی فرزندان شاهد در مقایسه با فرزندان غیر شاهد شهرستان ارومیه در سال 1379. مجله پرستاری و مامایی. 1383; 2 (1)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-140-fa.html
چکیده: (19440 مشاهده)
بررسی وضعیت تحصیلی، اقتصادی و اجتماعی فرزندان شاهد در مقایسه با فرزندان غیر شاهد شهرستان ارومیه در سال 1379 نوریه امیرزاده [1] رحیم بقایی [2] جمیله امیرزاده [3] فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی سال دوم، شماره اول، بهار 1383 چکیده مقدمه: بسیاری از روانشناسان معتقدند، ریشه مشکلات، در محرومیت و رنج های حاصل از آن است. محرومیت از وجود والدین، کودک را در معرض دشواری های فراوان قرار می دهد. در همین راستا پژوهش حاضر با هدف تعیین وضعیت تحصیلی، اقتصادی و اجتماعی فرزندان شاهد در مقایسه با فرزندان غیر شاهد شهرستان ارومیه انجام گرفته است. مواد و روش ها: این پژوهش یک بررسی توصیفی- تحلیلی از نوع گذشته نگر است. نمونه های مورد بررسی به صورت مبتنی بر هدف از جامعه پژوهش شاغل به تحصیل در شهرستان ارومیه در سال 1379 انتخاب ابزار گردآوری داده ها پرسشنامۀ تنظیمی توسط گروه تحقیق است. این پژوهش جمعاً بر روی 534 نفر از شاغلان به تحصیل در مقطع راهنمائی، دبیرستان و دانشگاه (راهنمایی و دبیرستان از هر گروه 120 نفر و در دانشگاه از هر گروه 27 نفر) انجام گردیده است. یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل آماری در مقطع راهنمایی نشان می دهد که گروه گواه از نظر تحصیلی در وضعیت بهتری است، از نظر اقتصادی و اجتماعی، دو گروه با یکدیگر تفاوت معنی دار آماری نشان ندادند. در مقطع دبیرستان فقط در ترم دوم سال دوم گروه مورد، وضعیت بهتری داشت از نظر اقتصادی و اجتماعی نیز، گروه مورد از وضع بهتری نسبت به گروه گواه برخوردار بود. در مقطه دانشگاه، دو گروه مورد و گواه از نظر تحصیلی با یکدیگر تفاوت معنی دار نداشتند، از نظر اقتصادی، اجتماعی نیز فقط در تعداد اتاق های موجود در منزل و امکانات رفاهی گروه گواه از شرایط بهتری برخوردار بود، دو گروه در بقیه موارد مشابه هم بودند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به نتایج تحقیق به نظر می رسد که فرزندان شاهد در سطح ابتدائی، دبیرستان و دانشگاه از نظر میانگین و انحراف معیار نمرات با همدیگر تفاوت معنی داری نداشتند و فقط در سطح راهنمایی این تفاوت معنی دار بوده است. واژه های کلیدی: وضعیت تحصیلی، وضعیت اقتصادی اجتماعی، فرزندان غیر شاهد، مدارس شاهد 1 - کارشناش ارشد و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه 2 - کارشناش ارشد و عضو هیئت علمی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه 3 - کارشناش ارشد و عضو هیئت علمی دانشکده بهداشت و پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری