babashahi M, Fayaz S, MardanianDehkordi L. COMPARING THE EFFECT OF MASSAGE AND INHALATION AROMATHERAPY ON ANXIETY LEVEL OF THE PATIENTS IN THE PREOPERATIVE PERIOD. Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (4) :284-291
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1432-fa.html
1- دانشکده پرستاری و مامایی، واحد نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی،نجف آباد، اصفهان، ایران (نویسنده مسئول) ، BABASHAHI_M@YAHOO.COM
2- گروه پرستاری، دانشگاه جندی شاپور، اهواز، ایران
3- کارشناس ارشد پرستاری، هیات علمی گروه پرستاری بزرگسالان، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
چکیده: (7345 مشاهده)
مقایسه تأثیر ماساژ و آروماتراپی استنشاقی بر اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی
تاریخ دریافت 02/11/1393 تاریخ پذیرش 28/02/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: شیوع اضطراب قبل از عمل در بالغین متغیر بوده و میزان آن بین 80-11 درصد گزارش شده است. اضطراب قبل از عمل با شیوع بالای درد بعد از عمل، افزایش مصرف مخدرها و داروهای بیهوشی، تأخیر در بهبودی و ترخیص بیماران از بیمارستان همراه است. دو مورد از درمانهای طب مکمل در رابطه با اضطراب که در دسته اقدامات پرستاری قرار میگیرد، آروماتراپی و ماساژ میباشند. این پژوهش با هدف مقایسه تأثیر ماساژ و آروماتراپی استنشاقی بر سطح اضطراب بیماران قبل از عمل جراحی انجام شده است.
مواد و روشها: این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است که بر روی 72 بیمار کاندید عمل جراحی شکم و قلب بیمارستان گلستان اهواز انجام گرفته است. واحدهای موردپژوهش به روش آسان مبتنی بر هدف با توجه به معیارهای ورود انتخاب و بهصورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. جهت ارزیابی میزان اضطراب از مقیاس اسپیل برگر استفاده شد. مداخله در گروه ماساژ 20 دقیقه ماساژ پشت به روش استروکینگ با استفاده از روغن بادام و 20 دقیقه استنشاق دستمال حاوی اسانس لاوندولا در گروه آروماتراپی استنشاقی بود.
یافتهها: میانگین میزان اضطراب قبل از مداخله در گروه آروماتراپی استنشاقی 94/8 + 51 بود که بعد از مداخله به 79/9+ 61/38 کاهش یافت. این میانگین قبل از مداخله در گروه ماساژ 47/9+58/50 بود که بعد از مداخله به 42/10 + 25/39 رسید. آزمون آماری تی مستقل اختلاف آماری معنیداری را ازنظر میانگین میزان اضطراب قبل و بعد از مداخله بین دو گروه نشان نداد (766/0 (p=.
بحث و نتیجهگیری: هرکدام از روشهای آروماتراپی استنشاقی و ماساژ ساده در کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی مؤثرند، اما تأثیر این دو روش به یک اندازه بوده و ازنظر کاهش اضطراب هیچکدام بر دیگری ارجحیت ندارد و از هرکدام بهتنهایی میتوان در بالین بهره گرفت.
کلیدواژهها: آروماتراپی، استنشاق، ماساژ، اضطراب، عمل جراحی
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره سیزدهم، شماره چهارم، پیدرپی 69، تیر 1394، ص 291-284
آدرس مکاتبه: اصفهان، نجفآباد، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشکده پرستاری و مامایی، گروه پرستاری، تلفن:42292206-031
Email: babashahi_m@yahoo.com
کد طرح: IRC:T201107227090N1 – کد اخلاق: 2374
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری