دوره 11، شماره 7 - ( مهر 1392 )                   جلد 11 شماره 7 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Soltanzadeh L, TaheriA A, Reabiee M. CONTINUOUS TELEMETRIC ECG MONITORING. Nursing and Midwifery Journal 2013; 11 (7)
سلطانزاده لادن، طاهری آرزو، ربیعی محمد. رویکرد به سمت مراقبت از راه دور در بیماران دیابتی. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (7)

رویکرد به سمت مراقبت از راه دور در بیماران دیابتی     لادن سلطانزاده [1] ، آرزو طاهری [2] ، دکتر محمد ربیعی [3] *     تاریخ دریافت: 08/03/1392 تاریخ پذیرش 18/05/1392     چکیده   پیش زمینه و هدف: نیاز به مراقبت مستمر پزشکی در برخی از بیماران، علت بسیاری از موارد بستری طولانی مدت در بیمارستان می‌باشد، در حالی که باید فضای بیمارستان برای بیمارانی که نیاز به مراقبت‌های فوری و ویژه پزشکی دارند، در دسترس باشد و با توجه به مشکلات جدی بهداشتی نظیر عفونت‌های بیمارستانی از بستری‌های غیر ضروری در بیمارستان نیز کاسته شود. از طرفی دیگر در سال‌های اخیر، هزینه‌های بیمارستانی به طور چشمگیری رو به افزایش است. بنابراین، تلاش‌های متعددی جهت پیاده‌سازی فن‌های ارائه مراقبت در خارج از بیمارستان‌ها صورت پذیرفته است. دیابت یکی از بیماری‌هایی است که در حال تبدیل شدن به یک مشکل عمده سلامت عمومی است. مراقبت از راه دور می‌تواند کیفیت مراقبت از دیابت را با تغییر محیط ارائه مراقبت از بیمارستان به محل زندگی بهبود بخشد. خطر حملات قلبی و عروقی در افراد مبتلا به دیابت بسیار بالا است. از طرفی دیگر زمان در انجام مداخلات درمانی در بیماران در معرض حمله‌های قلبی بسیار مهم است. در این مطالعه به دنبال پیاده‌سازی مدلی جهت پایش مستمر سیگنال‌های قلبی بیماران مبتلا به دیابت در معرض خطر حمله‌های قلبی در محیطی خارج از بیمارستان و یا در منزل با هدف رویکرد به سوی مراقبت از راه دور در بیماران دیابتی هستیم.   مواد و روش‌ها: مطالعه‌ای با استفاده از کلمات کلیدی انگلیسی و معادل فارسی مرتبط با دیابت، مراقبت از راه دور، سلامت از راه دور، پایش از راه دور، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیماری‌های قلبی، الکتروکاردیوگرام از پایگاه‌های اطلاعاتی PubMed ، Proquest ، Science Direct ، Google Scholar ، Elsevier ، SID و Magiran از سال 2005 تا 2013 صورت پذیرفت.   یافته‌ها: مراقبت از راه دور برای بیماران مبتلا به دیابت ضروری می‌باشد و موجب بهبود مدیریت بیماری دیابت و کاهش خطرات ناشی از این بیماری می‌شود. حدود یک سوم از بیماران مبتلا به انفارکتوس میوکارد، مبتلا به بیماری دیابت می‌باشند. مونیتورینگ و پایش مستمر فعالیت‌های الکتریکی قلب مبتلایان به دیابت در کاهش خطرات ناشی از مشکلات قلبی را در بیماران دیابتی کاهش می‌دهد، روش‌های ارائه مراقبت از راه دور علاوه بر اینکه موجب افزایش رضایت بیماران در دریافت مراقبت‌های پزشکی می‌شود، اطلاعات دائمی از وضعیت بیماران را در اختیار پزشکان و کادر درمانی جهت پایش سلامتی و در صورت لزوم انجام مداخله، می‌نماید.   بحث و نتیجه‌گیری: مدل‌های مختلفی جهت مونیتورینگ مستمر سیگنال‌های قلبی بیماران مبتلا به دیابت ارائه شده است. دستگاه پرتابلی جهت دریافت سیگنال‌های فعالیت‌های الکتریکی قلب بیماران مبتلا به دیابت که ضمن دریافت و ذخیره سیگنال‌ها، ان‌ها را بررسی و تفسیر نماید و هرگونه ناهنجاری در فعالیت‌های الکتریکی قلب را اخطار دهد و اطلاعات را با استفاده از ماژول GPRS به بانک اطلاعاتی سامانه تحت وب مستقر در بیمارستان جهت مشاهده و ارائه تشخیص پزشک ارسال نماید به عنوان مدل مورد استفاده در پژوهشی در قالب پایان نامه دانشجویی ارائه شد.   کلید واژه‌ها: دیابت، مراقبت از راه دور، سلامت از راه دور، پایش از راه دور، فناوری اطلاعات و ارتباطات، بیماری‌های قلبی، الکتروکاردیوگرام     مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره هشتم ، پی در پی 49، آبان 1392، ص 569-564     آدرس مکاتبه : تهران، خیابان حافظ، دانشگاه صنعتی امیرکبیر(پلی تکنیک تهران)، گروه مهندسی پزشکی، 4413-15875، تلفن: 64542481-021   Email: MRabiee@aut.ac.ir   این مقاله برگرفته از پایان نامه کارشناسی ارشد می‌باشد.   1 دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی گرایش مدیریت فناوری اطلاعات پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، کارشناس کامپیوتر دانشگاه علوم پزشکی ارومیه   [2] مدرس گروه مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر   [3] دانشیار گروه مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر (نویسنده مسئول)
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری