1- علوم پزشکی اصفهان ، s_dorri86@yahoo.com
2- علوم پزشکی اصفهان
3- علوم پزشکی مشهد
چکیده: (8514 مشاهده)
تأثیر لمس درمانی در کاهش درد سرطان
صفورا درّی[1]*، مسعود بهرامی[2]، سارا درّی[3]
تاریخ دریافت 18/04/1393 تاریخ پذیرش 22/06/1393
چکیده
پیشزمینه و هدف: درد، علامتی شایع و رنجآور در بیماران سرطانی میباشد که بر زندگی آنان تأثیر میگذارد و گاهی تأثیر آن بیش از خود بیماری سرطان است که برای آنان تشخیص داده شده است. مطالعات متعددی به بررسی تأثیر بهکارگیری مداخلات مختلف غیر دارویی ازجمله لمس درمانی بر کاهش درد بیماران سرطانی پرداخته است که نتایج متفاوتی به همراه داشته است. هدف از انجام این پژوهش، پاسخ به این پرسش است که آیا لمس درمانی میتواند بر روی تسکین درد ناشی از سرطان تأثیرگذار باشد یا خیر و آیا این فن روشی ایمن میباشد یا عوارض جانبی به دنبال خواهد داشت.
مواد و روشها: بهمنظور پاسخ به سؤالات بالا مطالعهای مروری انجام شد. جستجو در بانکهای اطلاعاتی معتبر شامل Ovid، Elsevier،Pubmed،Google scholar،CINAHL در محدوده سالهای 19980 تا 2013 انجام شد.503 مقاله با کلیدواژههای واردشده، یافت شد که پس از بررسی خلاصه آنها 12 مقاله مرتبط انتخاب شدند. با بررسی این مقالات، مطالعات کارآزمایی بالینی، نیمه تجربی، مورد- شاهدی و کوهورت انتخاب و بررسی شدند. تعداد مقالات بهدستآمده در این مرحله، 6 مقاله بود.
یافتهها: با جستجوی انجام شده، دو مورد کارآزمایی بالینی، یک مطالعه نیمه تجربی، دو مطالعه کوهورت و یک مطالعه مورد شاهدی یافت شد که مجموعاً بر روی 415 بیمار مبتلا به سرطان انجام شده بود.
بحث و نتیجهگیری: به نظر میرسد لمس درمانی میتواند بر شدت درد بیماران دارای سرطان تأثیر بگذارد و تجربه درد را تعدیل کند. همچنین در بررسی مقالات، هیچکدام از پژوهشها اثرات منفی و عوارض جانبی را برای لمس درمانی گزارش نداده بودند. به نظر میرسد این فن، تکنیکی امن میباشد.
کلیدواژهها: لمس درمانی، تسکین درد سرطان، کنترل درد
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره هشتم، پیدرپی 61، آبان 1393، ص 776-767
آدرس مکاتبه: دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، تلفن: 09363227904
Email: S_dorri86@yahoo.com
[1] دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی-جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان (نویسنده مسئول)
[2] دکتری پرستاری، استادیار، عضوهیئت علمی گروه سلامت بزرگسالان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
[3] دانشجوی کارشناسی ارشد انفورماتیک پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری