دوره 11، شماره 12 - ( اسفند 1392 )                   جلد 11 شماره 12 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rostamniya L, Pariyad E, Asayesh H, Ghanbari V. DETERMINING THE INTENSITY OF EFFECTIVE INDIVIDUAL FACTORS ON CLINICAL DECISION-MAKING OF NURSES. Nursing and Midwifery Journal 2014; 11 (12)
رستم‌نیا لیلی، پاریاد عزت، آسایش حمید، قنبری وحید. تعیین میزان اثر عوامل فردی اثر گذار بر تصمیم‌گیری‌های بالینی پرستاران. مجله پرستاری و مامایی. 1392; 11 (12)

تعیین میزان اثر عوامل فردی اثر گذار بر تصمیم‌گیری‌های بالینی پرستاران     لیلی رستم‌نیا [1] ، عزت پاریاد [2] ، [3] ، حمید آسایش [4] ، وحید قنبری [5] *     تاریخ دریافت 15/07/1392 تاریخ پذیرش 11/10/1392     چکیده :   پیش زمینه و هدف: تصمیم‌گیری بالینی یک فرآیند تفکری انتقادی است که به عنوان بخشی اساسی از اعمال پرستاری پذیرفته شده است. تصمیم‌گیری مؤثر نیاز به مهارت‌های فنی و دانش حرفه‌ای و قضاوت بالینی دقیق دارد . عوامل متعددی بر تصمیم‌گیری مؤثر است. هدف از انجام این مطالعه تعیین شدت اثر عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری بالینی پرستاران می‌باشد.   مواد و روش‌ها: این مطالعه توصیفی_تحلیلی مقطعی در میان پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهر رشت انجام شده است. 193 پرستار به شیوه نمونه‌گیری طبقه‌بندی تصادفی انتخاب شدند . سپس شرکت‌کنندگان چک لیست متغیرهای دموگرافیک و پرسشنامه عوامل مؤثر بر تصمیم‌گیری را تکمیل نمودند. داده‌ها با استفاده از نرم افزار SPSS16 تجزیه و تحلیل گردیدند.   یافته‌ها: بیش از 80درصد شرکت کنندگان اثر تحصیلات، سابقه کار بالینی و مدت زمان حضور در بخش فعلی را بر هر سه حیطه تصمیم‌گیری بالینی زیاد می‌دانستند. سن و تمایل به ادامه کار در بخش فعلی، از نظر بیش از 70درصد افراد، تأثیر زیادی بر تصمیم‌گیری‌شان دارد. همچنین جنس، تأهل و وضعیت استخدام کمترین نظر را در مورد تأثیر زیاد بر تصمیم‌گیری بدست آوردند.   بحث و نتیجه‌گیری: براساس یافته‌های این مطالعه می‌توان پیشنهاد کرد تا استراتژی‌هایی برای ارتقاء کیفیت آموزش( در طول مدت تحصیل در دانشگاه و دوره‌های آموزش مداوم) و استفاده از پرستاران با تجربه به منظور کمک به پرستاران کم تجربه به منظور گرفتن تصمیم‌های بالینی بهتر اتخاذ گردد.   کلید واژه‌ها: تصمیم‌گیری بالینی، پرستار، عوامل مؤثر     مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره یازدهم، شماره دهم ، پی در پی 51، دی 1392، ص 976-971     آدرس مکاتبه: دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، تلفن: 09127368595   Email: V-ghanbari@razi.tums.ac.ir   [1] کارشناسی ارشد پرستاری، گروه پرستاری، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام ایران   [2] کارشناسی ارشد پرستاری، گروه داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران   [3] کارشناسی ارشد پرستاری، مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران   [4] کارشناسی ارشد پرستاری، گروه فوریت­های پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران   [5] دانشجوی دکتری سلامت در حوادث و بلایا، گروه سلامت در بلایا، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ( نویسنده مسئول)