دوره 3، شماره 3 - ( پاییز 1384 )                   جلد 3 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zohdi Aghdam R, Radfar M. A Survey of Effective Factors on Mental Health A Study on the Physical Properties of Laser and Its Effects on Tissue. Nursing and Midwifery Journal 2005; 3 (3)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-178-fa.html
زهدی اقدم رضا، رادفر مولود. بررسی خواص فیزیکی لیزر و تاثیر آن بر روی بافت. مجله پرستاری و مامایی. 1384; 3 (3)

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-178-fa.html


چکیده:   (9783 مشاهده)
    مقاله پژوهشی بررسی خواص فیزیکی لیزر و تاثیر آن بر روی بافت   رضا زهدی اقدم [1] ، مولود رادفر [2] ،   تاریخ دریافت مقاله: 10/5/84 تاریخ پذیرش مقاله: 9/11/85   فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی   سال سوم، شماره سوم، پائیز 1384   چکیده   مقدمه: لیزر به معنی تقویت نور با گسیل القایی تابش، وسیله‌ای است برای تولید باریکه‌ای از " نور " تک رنگ، تکفام، با درخشندگی در واحد زاویه فضایی، که از نظر فضای منسجم با شعاع‌های متوازی می‌باشد. با توجه به این مشخصات، تابش لیزری باریکه‌ای از نور می‌باشد که واگرایی آن به طور نسبی کم و تراکم انرژی در واحد سطح آن زیاد است. اجزا فیزیکی تشکیل دهنده لیزر شامل محیط فعال است که فرایند اتمی معکوس در آن اتفاق می‌افتد، حفره نوری یا محفظه تشدید کننده که در آن فوتون نوری حاصل از خروج اتم درحالت تحریک به دفعات فاصله دو آینه موازی هم را طی نموده و با اتمها و یا مولکولهای تحریک شده برخورد و باعث گسیل برانگیخته گردیده و فوتونهای دیگر نیز آزاد شده و شدت نوری ایجاد شده، فوق العاده زیاد می‌شود، منبع انرژی که محیط را پمپاژ می‌کند و در صعود الکترونها به ترازهای بالاتر انرژی، نقش مهمی را ایفا می‌کند. بسیاری از مطالعات نشان می‌دهند که پرتو لیزری موجب تغییرات بیوشیمیایی و فیزیولوژیک فراوانی در اجزا سلولی می‌شود؛ به نحوی که پس از تابش به سلول توسط اجزا میتوکندری و غشاء سلولی جذب شده و فراینده‌های احیا در زنجیره تنفسی را فعال می‌کند. لذا به دنبال تغییرات زنجیره تنفسی، تولید رادیکالهای آزاد را در سلول افزایش و بسیاری از عملکردهای سلولی را متاثر می کند. با توجه به اینکه لیزرهای مختلفی رد رابطه با چشم پزشکی در درمان بیماریهای مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد لذا در برخورد با بافت‌های متناسب با چگالی، توان آنها برهمکنش‌های فوتوشیمیایی، گرمایی و یونیزاسیون ایجاد و عوارض متفاوتی را می‌تواند منجر شود.     واژه های کلیدی: لیزر، خواص فیزیکی لیزر، تغییرات بافتی     فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، سال سوم، شماره سوم، ص126- 116، پائیز 1384       آدرس مکاتبه: ارومیه، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، گروه رادیولوژی، رضا زهدی اقدام   [1] مربی گروه رادیولوژی دانشکده پیراپزشکی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه   [2] مربی پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
متن کامل [PDF 270 kb]   (5301 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb