radfar M, moghaddam tabrizi F. BARRIERS OF PARENTING IN MOTHERS WITH A VERY-LOW-BIRTH-WEIGHT PRETERM INFANT, AND THEIR COPING STRATEGIES. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (8) :751-760
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1850-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- استادیار، عضو هیئت علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات بهداشت باروری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه،ارومیه، ایران ( نویسنده مسئول) ، fmtabrizi@gmail.com
چکیده: (7670 مشاهده)
موانع والد شدن و استراتژیهای مقابله با آن در مادران با نوزاد خیلی کموزن
مولود رادفر[1]، فاطمه مقدم تبریزی[2]٭
تاریخ دریافت 11/04/1393 تاریخ پذیرش 26/06/1393
چکیده
پیشزمینه و هدف: مادر شدن یکی از تغییرات مهم در زندگی زنان است. زنان در طی این فرآیند، چالشهای زیادی را تجربه میکنند. تولد نوزاد خیلی کموزن باعث افزایش این چالشها میشود. این در حالی است که اطلاعات ما از تجربیات این زنان در مورد فرآیند مادر شدن ناکافی است. لذا این مطالعه با هدف تبیین موانع والد شدن و استراتژیهای مقابله با آن در مادران با نوزاد خیلی کموزن انجام شده است.
مواد و روشها: این مطالعه با رویکرد کیفی و با روش تحلیل محتوا صورت گرفته است. 18 مادر با نوزاد خیلی کموزن مورد مصاحبه و مشاهده قرار گرفتند. مصاحبهها به روش ساختار نیافته و عمیق انجام شد. همه مصاحبهها ضبط و بلافاصله پیاده شدند. برای آنالیز دادهها از روش گرانهیم و لاندمن استفاده گردید. نرمافزار MAXQDA2007 برای مدیریت دادهها مورداستفاده قرار گرفت.
یافتهها: تجارب مشارکتکنندگان نشان داد که آنها در فرآیند مادر شدن با موانعی مواجه میشوند و برای رفع آنها از استراتژیهایی استفاده میکنند. ادغام موانع منجر به استخراج طبقه «موانع والد شدن» و استراتژیهای بکار برده شده منجر به استخراج طبقه «برقراری ارتباطات» گردید. هرکدام از این طبقات دارای زیر طبقاتی هستند.
بحث و نتیجهگیری: این مطالعه منجر به درک عمیق از تجربیات مادران نوزادان خیلی کموزن از فرآیند مادر شدن گردید. این آگاهی به کارکنان درمانی بهویژه پرستاران و ماماها کمک میکند تا بتوانند موانع مادر شدن برای این زنان را رفع کرده و پذیرش نقش والدی را در آنها تسهیل نمایند و نهایتاً کیفیت مراقبت از نوزاد توسط مادران را ارتقا دهند.
کلیدواژهها: والد شدن، آنالیز محتوا، نوزاد خیلی کموزن، نوزاد نارس
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره هشتم، پیدرپی 61، آبان 1393، ص 760-751
آدرس مکاتبه: دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، تلفن: 32754961-044
Email: fmtabrizi@gmail.com
[1] استادیار، عضو هیئت علمی گروه پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
[2] استادیار، عضو هیئت علمی گروه مامایی دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ( نویسنده مسئول)
نوع مطالعه:
کیفی |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری