Atadokht A. THE RELATIONSHIP OF CELL PHONE OVERUSE WITH PSYCHOPATHOLOGY OF SLEEP HABITS AND SLEEP DISORDERS IN UNIVERSITY STUDENTS. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (2) :136-144
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2063-fa.html
دانشگاه محقق اردبیلی ، ak_atadokht@yahoo.com
چکیده: (6023 مشاهده)
تاریخ دریافت 25/10/1394 تاریخ پذیرش 20/12/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: کیفیت مطلوب خواب برای رسیدن به بهداشت جسمی و روانی ضروری بوده و با پیامدهای منفی زیادی ارتباط دارد. هدف پژوهش حاضر بررسی ارتباط آسیبشناسی عادتها و مشکلات خواب دانشجویان با استفاده مفرط از تلفن همراه بود.
مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی همبستگی، از بین دانشجویانی که در نیمسال دوم سال تحصیلی 92-1391 در دانشگاه محقق اردبیلی مشغول به تحصیل بودند، نمونهای به حجم 400 نفر (200 نفر پسر و 200 نفر دختر) با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی خوشهای انتخاب شد. برای جمعآوری دادهها نیز از پرسشنامه جمعیتشناختی محقق ساخته، مقیاس استفاده مفرط از تلفن همراه (COS) و شاخص کیفیت خواب پیتزبورگ (PSQI) استفاده شد. دادههای جمعآوریشده با آزمونهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیری تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که ناتوانی در به خواب رفتن شایعترین مشکل خواب دانشجویان (75/69 درصد) بوده و استفاده مفرط دانشجویان از تلفن همراه با متغیرهای ساعت معمول خوابوبیداری، بیداری قبل از خواب، کیفیت خواب ذهنی، تأخیر در خواب، آشفتگی خواب و بدکارکردی روزانه رابطه معنیدار مستقیم دارد (05/0>P). همچنین نتایج رگرسیون نشان داد که استفاده مفرط از تلفن همراه، 12 تا 29 درصد از واریانس عادات و مشکلات خواب دانشجویان را تبیین میکند.
نتیجهگیری: این نتایج ضرورت توجه جدی مسئولین را در راستای پیشگیری از پیامدهای مخرب استفاده مفرط از تلفن همراه، بهعنوان یک عامل خطرساز بهداشت خواب و ارتقاء سلامت روانی، اجتماعی و جسمانی نشان میدهد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری