دوره 12، شماره 12 - ( اسفند 1393 )                   جلد 12 شماره 12 صفحات 1138-1128 | برگشت به فهرست نسخه ها

Valizadeh S, Fallahi Khoshknab M, Mohammadi E, Ebrahimi H, Arshadi Bostanabad M. NURSE’S PERCEPTION FROM BARRIERS TO EMPOWERMENT: A QUALITATIVE RESEARCH. Nursing and Midwifery Journal 2015; 12 (12) :1128-1138
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2069-fa.html
ولیزاده سوسن، فلاحی خشکناب مسعود، محمدی عیسی، ابراهیمی حسین، ارشدی بستان آباد محمد. درک پرستاران از موانع قدرت پرستاران - یک مطالعه کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (12) :1128-1138

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2069-fa.html

1- دانشیار پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران
2- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، ایران
3- دانشیار پرستاری، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران
4- دانشجوی دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، arshadi@tbzmed.ac.ir
  درک پرستاران از موانع قدرت پرستاران - یک مطالعه کیفی   سوسن ولیزاده [1] ، مسعود فلاحی خشکناب [2] ، عیسی محمدی [3] ، حسین ابراهیمی [4] ، محمد ارشدی بستان‌آباد [5] *   تاریخ دریافت 12/08/1393 تاریخ پذیرش 18/10/1393   چکیده   پیش‌زمینه و هدف: رشد و بالندگی پرستاران یکی از زمینه‌های موفقیت حرفه ای در سازمان‌های بهداشتی است و فقدان آن دارای پیامدهایی برای سیاست‌های بهداشتی، ساختار سازمانی و عملکرد پرستاری است چرا که قدرت سازمانی، عاملی اثرگذار در بهره وری سازمانی، عملکرد صحیح حرفه ای و افزایش رضایت شغلی پرستاران است. این مطالعه با هدف تبیین تجارب پرستاران از موانع قدرت سازمانی انجام شده است.   مواد و روش‌ها: این مطالعه یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوی قراردادی است که به کنکاش در خصوص نقطه نظرات پرستاران می‌پردازد. شرکت کنندگان در این مطالعه 18 نفر از پرستاران و مدیران پرستاری شمالغرب کشور در رده‌های مختلف بودندکه به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع آوری داده‌ها از روش مصاحبه فردی عمیق نیمه ساختارمند استفاده شد.   یافته‌ها: تجزیه و تحلیل داده‌ها 2 طبقه اصلی "عوامل فردی" و "ساختار سازمانی" را به عنوان موانع مهم قدرت پرستاران نشان داد که شامل 6 زیر طبقه "احترام و ارزش"، "وظایف غیرمتمرکز بر بیمار"، "خودباوری ناکافی"، "بستر حمایت‌های سازمانی"، "دانش به روز نشده"، "انگیزش حرفه ای" بودند.   بحث و نتیجه گیری: این مطالعه موانع مؤثر بر قدرت پرستاران که اغلب از دید مطالعات کمی پنهان می‌ماند را آشکار ساخت. به نظر می‌رسد با رفع آن‌ها می‌توان در جهت بهبود کیفی توانمندی‌های پرستاران گام‌های مؤثر برداشت.   کلیدواژه‌ها: پرستار، قدرت، موانع   مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره دواز دهم ، پی‌درپی 65، اسفند 1393، ص 1138-1128      آدرس مکاتبه: تبریز، خیابان شریعتی جنوبی، دانشکده پرستاری و مامایی، تلفن 34796770-041   Email: arshadi@tbzmed.ac.ir   [1] دانشیار پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران   [2] دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی تهران، ایران   [3] دانشیار پرستاری، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران   [4] دانشیار پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران   [5] دانشجوی دکتری پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی تبریز، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، ایران (نویسنده مسئول)
واژه‌های کلیدی: پرستار، قدرت، موانع
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: پرستاری