1- دانشگاه آزاد اسلامی زنجان ، shakerimasoomeh@gmail.com
2- دانشگاه علوم پزشکی زنجان
چکیده: (6099 مشاهده)
تاریخ دریافت 15/04/1394 تاریخ پذیرش 25/06/1394
پیشزمینه و هدف: عدم آموزش و آمادگی مادران در دوران بارداری علت اصلی افزایش مداخلات پزشکی و ایجاد عوارض مادری و جنینی میباشد. رضایت زنان از تجربیات زایمان ازنظر ارائهدهندگان خدمت، سیاستگذاران سیستمهای بهداشتی-درمانی، یکی از شاخصهای مهم کیفیت مراقبت از مادر تلقی میگردد. بر این اساس مطالعه حاضر باهدف بررسی تأثیر آموزش گروهی بر رضایتمندی و شدت درد مادران باردار مراجعهکننده به مراکز بهداشتی و درمانی زنجان در سال92 انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه مداخلهای و نیمه تجربی،280 زن باردار شکم اول مراجعهکننده به مراکز بهداشتی درمانی شهر زنجان در سال92 به روش نمونهگیری طبقهای خوشهای انتخابشده و بهصورت تصادفی در دو گروه آزمون و شاهد قرار گرفتند. برای گروه آزمون کلاسهای آمادگی دوران بارداری در طی 8 جلسه 90 دقیقهای برگزار شد و مادران گروه شاهد آموزشهای معمول را دریافت نمودند. جمعآوری اطلاعات با استفاده از پرسشنامه سنجش رضایتمندی مکی و مقیاس دیداری شدت درد VAS در دو مرحله پیشآزمون و پسآزمون انجام گرفت. اطلاعات در نرمافزارSPSS (کای دو و فیشر و t-Test) آنالیز شد.
یافتهها: بر اساس نتایج پژوهش دو گروه ازنظر سن، شاخص توده بدنی ((BMI ، سطح تحصیلات، سن حاملگی و وضعیت اشتغال اختلاف معنیداری نداشتند. بر اساس نتایج در گروه مورد، میزان شدت درد قبل از مداخله تفاوت معنیداری نداشت ولی شدت درد در دیلاتاسیون4-3سانتیمتر و 8-7سانتیمتر در گروه آموزشدیده بهطور معنیداری کمتر از گروه کنترل بود (p=0.001). نتایج اختلاف معنیداری بین میزان رضایتمندی مادران از زایمان در دو گروه آموزشدیده و آموزش ندیده نشان داد (p
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری