دوره 13، شماره 9 - ( آذر 1394 )                   جلد 13 شماره 9 صفحات 757-748 | برگشت به فهرست نسخه ها

kalroozi F, farsi Z, nezamzadeh M, rashidifar S. THE EFFECT OF CLINICAL AUDIT PROCESS ON THE TRACHEOTOMY SUCTIONING SKILLS OF NURSES WORKING IN THE CRITICAL CARE UNITS (ICU). Nursing and Midwifery Journal 2015; 13 (9) :748-757
کلروزی فاطمه، فارسی زهرا، نظام زاده مریم، رشیدی فر سارا. تأثیر اجرای فرآیند ممیزی بالینی بر مهارت انجام ساکشن تراکئوستومی در پرستاران شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه (ICU). مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (9) :748-757

1- دانشگاه علوم پزشکی آجا
2- دانشگاه علوم پزشکی آجا ، zahrafarsi@gmail.com
تاریخ دریافت 18/04/1394 تاریخ پذیرش 23/06/1394 پیش‌زمینه و هدف: نحوه­ی انجام ساکشن تأثیر مهمی بر عوارض آن دارد. لذا، پرستاران می­توانند با بالا بردن کیفیت ساکشن راه هوایی بهبودی بیماران را تسریع بخشند. ازاین‌رو، مطالعه­ای با هدف بررسی تأثیر اجرای فرآیند ممیزی بالینی بر مهارت انجام ساکشن لوله تراکئوستومی در پرستاران شاغل در بخش­های مراقبت ویژه­ی بیمارستان­های آجا واقع در شهر تهران انجام گرفت. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی شده، 135 پرستار شاغل در بخش‎های مراقبت ویژه بیمارستان‌های آجا در سال 93-1392 به روش تمام شماری انتخاب و به صورت تصادفی ساده در دو گروه آزمون و کنترل تخصیص یافتند. مداخله به صورت اجرای پنج مرحله ممیزی بالینی، در گروه آزمون انجام پذیرفت. برای تعیین مهارت انجام ساکشن لوله تراکئوستومی پرستاران قبل و بعد از مداخله پرستاران، از چک لیست پژوهشگر ساخته که روایی صوری، محتوی و پایایی (آلفای کرونباخ=78/0) آن به تأیید رسیده بود، استفاده گردید. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS نسخه 21 و روش‌های آماری توصیفی و آزمون‌های پارامتریک تحلیل شد. یافته‌ها: قبل از مداخله آزمون تی مستقل، تفاوت معناداری را در میانگین نمره کلی مهارت بالینی ساکشن تراکئوستومی پرستاران، در دو گروه نشان نداد (73/0 P=) ولی بعد از مداخله، با کمک همان آزمون، تفاوت معناداری بین دو گروه دیده شد (0001/0P=). بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این پژوهش حاکی از تأثیر مثبت فرآیند ممیزی بالینی بر مهارت پرستاران در زمینه ساکشن لوله تراکئوستومی بود. لذا، به نظر می‌رسد اجرای این فرآیند می‌تواند به ارتقا سطح خدمات به پرستاران کمک کند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری