1- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس تهران
2- کارشناسی ارشد مامایی، گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران
3- دکتری، فیزیولوژی، دانشگاه تربیت مدرس تهران (نویسنده مسئول) ، n_tehranian@yahoo.com
چکیده: (6833 مشاهده)
تاریخ دریافت 03/04/1394 تاریخ پذیرش 10/06/1394
چکیده
پیشزمینه و هدف: لپتین سرم، هورمون در گردشی است که به میزان زیادی در بافت چربی تولید میشود. نقص در ژن لپتین و رسپتور آن باعث مشکلات پاتولوژیک عدیدهای ازجمله پرخوری و چاقی، عملکرد نادرست تولیدمثل و عدم تعادل هورمونی میشود. مقصود از این بازنگری، خلاصه کردن و تحلیل مقالات انجامشده در ارتباط با تأثیرات لپتین بر بارداری و پیامد نوزادی است.
مواد و روشها: در این مطالعه مروری ساده، جستجو در بانکهای اطلاعاتی Pubmed، Medline، Irandoc،SID، Magiran و Science direct در ارتباط با تأثیرات لپتین بر بارداری و پیامد نوزادی انجام شد. درمجموع 120 مقاله موردبررسی اولیه (بررسی چکیده) قرار گرفت و 70 مقاله ازنظر مرتبط بودن با عنوان مقاله و دارا بودن شرایط ورود، انتخاب شدند و موردبررسی ثانویه (بررسی مقاله) قرار گرفتند.
یافتهها: ارتباط معنیداری بین وزن مادر و سطح سرمی لپتین او یافت شد. بررسیها نشان داد که در عوارض بارداری میزان لپتین افزایش مییابد. سطح لپتین بند ناف با وزن هنگام تولد، قد و دور سر نوزاد ارتباط معنیداری داشت. بهعلاوه، تجمع این پلی پپتید در عروق بند ناف با وزن جفت ارتباط معنیداری داشت. در شیر مادر نیز این هورمون یافت میشود که میتواند سبب جلوگیری از چاقی در نوزاد گردد.
بحث و نتیجهگیری: هورمون لپتین در فیزیولوژی، پاتوفیزیولوژی بارداری و پیامدهای نوزادی نقش دارد و شاید بتوان از این هورمون در پیشگویی پاتوفیزیولوژی بارداری و درمان بارداریهای همراه با محدودیت رشد جنین سود برد. اما در کل برای شناختن اثرات بیشتر این هورمون نیاز به مطالعات بیشتر میباشد.
مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره سیزدهم، شماره هشتم، پیدرپی 73، آبان 1394، ص 717-699
آدرس مکاتبه: دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده علوم پزشکی، گروه مامایی و بهداشت باروری، تهران، ایران تلفن: 09123270155
Email:tehranian@modares.ac.ir
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
مامایی