دوره 13، شماره 12 - ( اسفند 1394 )                   جلد 13 شماره 12 صفحات 1103-1097 | برگشت به فهرست نسخه ها

Issazadegan A L, Sepehrianazar F, Matlabi M. COMPARING THE PURPOSE OF LIFE AND QUALITY OF LIFE, IN CANCEROUS PATIENTS AND HEALTHY INDIVIDUALS. Nursing and Midwifery Journal 2016; 13 (12) :1097-1103
عیسی زادگان علی، سپهریان آذر فیروزه، مطلبی مهرداد. مقایسه هدف در زندگی و کیفیت زندگی در بیماران مبتلا به سرطان و افراد عادی. مجله پرستاری و مامایی. 1394; 13 (12) :1097-1103

1- دانشگاه ارومیه
2- دانشگاه ارومیه ، mehrdadmatlabi@yahoo.com
تاریخ دریافت 01/10/1394 تاریخ پذیرش 30/11/1394 پیش‌زمینه و هدف: با توجّه به اهمیت تأثیر بیماری سرطان در تمام ابعاد زندگی فرد مبتلا هدف این پژوهش، مقایسه هدف در زندگی و کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سرطان و افراد عادی بود. مواد و روش کار: روش پژوهش حاضر توصیفی از نوع علی- مقایسه‌ای است. جامعه آماری شامل کلیه افراد مبتلا به سرطان و افراد عادی در شهر ارومیه بود. نمونه این پژوهش متشکل از 80 نفر از بیماران مبتلا به سرطان و 80 نفر از افراد عادی از طریق همتا سازی به روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار به کار گرفته‌شده، پرسشنامه هدف در زندگی ماهولیک و کرامباف و مقیاس فرم کوتاه کیفیت زندگی سازمان جهانی بهداشت بود. برای تجزیه‌وتحلیل داده‌ها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری (مانوا) استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد در مقایسه بین میانگین هدف در زندگی افراد مبتلا به سرطان و افراد عادی تفاوت معناداری وجود دارد. هم‌چنین نتایج نشان داد که در تمام ابعاد کیفیت زندگی بین افراد مبتلا به سرطان و افراد عادی تفاوت معناداری وجود دارد (001/ p< ) بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌ها، به نظر می‌رسد که افراد مبتلا به سرطان از اهداف زندگی و کیفیت زندگی پایین‌تری برخوردارند که اهمیت توجّه در این زمینه را برای مراقبین ضروری می‌سازد.
واژه‌های کلیدی: سرطان، هدف در زندگی، کیفیت زندگی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی