Didarloo A, pourali R, sorkhabi Z, Sharafkhani N. SURVEY OF PROSTATE CANCER-PREVENTIVE BEHAVIORS BASED ON THE HEALTH BELIEF MODEL CONSTRUCTS AMONG MALE TEACHERS OF URMIA CITY, IN 2015. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (3) :271-281
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2726-fa.html
دیدارلو علیرضا، پورعلی رضا، سرخابی زهرا، شرفخانی ناصر. بررسی و تبیین رفتار پیشگیریکننده از سرطان پروستات بر اساس سازههای مدل اعتقاد بهداشتی در بین معلمین مرد شهر ارومیه در سال 1394. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (3) :271-281
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2726-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
2- اداره آموزش و پرورش ناحیه یک ارومیه
3- دانشکده پرستاری و بهداشت خوی ، didarloo_a@yahoo.com
چکیده: (6869 مشاهده)
تاریخ دریافت 03/12/1394 تاریخ پذیرش 05/02/1395
چکیده
پیشزمینه و هدف: سرطان پروستات، شایعترین سرطان بدخیم در مردان بوده و بعد از سرطان ریه دومین علت مرگومیر انواع سرطان، در مردان است. در توصیف اپیدمیولوژی سرطان پروستات، آن را بیماری قابلپیشگیری میدانند. هدف این پژوهش بررسی و تبیین رفتارهای پیشگیریکننده از سرطان پروستات بر اساس سازههای مدل اعتقاد بهداشتی در بین معلمین مرد شهر ارومیه هست.
مواد و روشها: پژوهش حاضر بهصورت مطالعه توصیفی- تحلیلی میباشد که بر روی 263 معلم انتخابشده به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای از مدارس دولتی شهر ارومیه انجام شد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامهای مشتمل بر مشخصات دموگرافیک، سؤالات مربوط به سازههای مدل اعتقاد بهداشتی و سؤالات بیان عملکرد بهداشتی بود و دادهها با استفاده از روشهای آمار توصیفی و استنباطی (فراوانیها، میانگین، انحراف معیار، ضرایب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی) در نرمافزار SPSS با نسخه 22 تجزیهوتحلیل شدند.
یافتهها: در این پژوهش، ارتباط معنیداری بین میانگین نمره سازههای حساسیت درک شده، منافع و موانع درک شده و خودکارآمدی با عملکرد معلمین در خصوص رفتارهای پیشگیریکننده از سرطان پروستات مشاهده شد (001/0P). همچنین از بین سازههای مدل اعتقاد بهداشتی، موانع و منافع درک شده و خودکارآمدی مهمترین پیشگوییکنندههای عملکرد پیشگیرانه معلمین در خصوص سرطان پروستات بودند.
نتیجهگیری: مطالعه حاضر پیشنهاد میکند که تأمینکنندگان خدمات سلامت در هنگام طراحی و اجرای برنامههای آموزش بهداشت راجع به سرطان پروستات باید به سازههای پیشگوییکنندهای مثل موانع، مزایای درک شده و خودکارآمدی درک شده توجه نمایند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
آموزش بهداشت