دوره 9، شماره 1 - ( فروردین-اوردیبهشت 1390 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alipour Z, Lamyian M, Hajizadeh E. ANXIETY DURING PREGNANCY: A RISK FACTOR FOR NEONATAL PHYSICAL OUTCOME?. Nursing and Midwifery Journal 2011; 9 (1)
علی پور زهرا، لمیعیان می نور، حاجی زاده ابراهیم. اضطراب در بارداری: عامل خطری برای پیامدهای جسمی نوزادی ؟. مجله پرستاری و مامایی. 1390; 9 (1)

اضطراب در بارداری: عامل خطری برای پیامدهای جسمی نوزادی ؟     زهرا علی پور [1] ، می نور لمیعیان * [2] ، ابراهیم حاجی زاده [3]     تاریخ دریافت : 25/7/89 تاریخ پذیرش:12/10/89     چکیده   پیش زمینه و هدف: اختلالات اضطرابی در دوران بارداری شایع هستند و ممکن است عوارض جانبی بر مادر و نوزاد داشته باشند. هدف از این پژوهش، بررسی ارتباط بین اضطراب دوران بارداری با پیامدهای نوزادی در مادران نخست زا می‌باشد.   مواد و روش کار: در این مطالعه تحلیلی آینده نگر وضعیت اضطراب 156 زن حامله نخست زا با حاملگی تک قلوی طبیعی مراجعه کننده به مراکز بهداشتی – درمانی قم در بهمن 1387- مهر 1388 در هفته‌های 28 و 38 بارداری با پرسش‌نامه استاندارد سنجش اضطراب آشکار و پنهان اسپیل برگر ( STAI ) سنجیده شد. سپس زمان زایمان، قد و دور سر نوزاد، محدودیت رشد جنینی، دیسترس تنفسی، آپگار و وزن هنگام تولد نوزادان از پرونده‌های زایمانی ثبت گردید. جهت تحلیل داده‌ها از آزمون لجستیک رگرسیون، کای اسکوئر و Fisher exact با استفاده از نرم افزار SPSS16 استفاده شد.   یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد، در حیطه اضطراب آشکار بین میزان محدودیت رشد جنینی، زایمان پره‌ترم و آپگار پایین نوزاد با میانگین اضطراب آشکار هفته 28 و 38 بارداری ­در گروه زنان مضطرب و غیر مضطرب ارتباط معنی داری وجود ندارد (05/0< P ). همچنین در حیطه اضطراب پنهان، بین میزان محدودیت رشد جنینی، زایمان پره‌ترم و آپگار پایین نوزاد با میانگین اضطراب پنهان هفته 28 و 38 بارداری در گروه زنان مضطرب و غیر مضطرب ارتباط معنی داری وجود نداشت (05/0< P ).   بحث و نتیجه گیری: نتایج این پژوهش بیانگر آن است که تفاوتی در سر انجام نوزاد در زنان مضطرب و زنان غیر مضطرب وجود ندارد و این امکان وجود دارد که اضطراب به عنوان یک فاکتور غیر مستقل در سر انجام نوزادی دخیل باشد.   کلید واژه‌ها: اضطراب، زایمان زودرس، آپگار نوزاد، محدودیت رشد جنینی     دوماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره نهم، شماره اول ، فروردین و اردیبهشت1390، ص 38-30     آدرس مکاتبه : تهران، جلال آل احمد، پل نصر، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده پزشکی گروه مامایی و بهداشت باروری. تلفن: 09123905483   E-mail: Lamyianm@modares.ac.ir   [1] کارشناس ارشد مامایی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران،ایران   [2] استادیار، دکتری تخصصی بهداشت، گروه مامایی و بهداشت باروری دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تهران،ایران(نویسنده مسئول)   [3] دانشیار، دکتری تخصصی آمار زیستی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، ایران   4 High Income Countries (HICs)   5 Low And Middle Income Countries (LMICs)