Ziaeirad M, Davari Dolatabadi E, Ziaei G. THE EFFECT OF APPLYING ENERGY CONSERVATION TECHNIQUES IN DAILY ACTIVITIES ON THE FATIGUE OF PATIENTS WITH HEART FAILURE. Nursing and Midwifery Journal 2017; 14 (12) :1003-1012
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2937-fa.html
ضیایی راد مرضیه، داوری دولت آبادی الهام، ضیایی غلامرضا. تأثیر آموزش و بهکارگیری تکنیکهای حفظ انرژی در فعالیتهای روزمره بر خستگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی. مجله پرستاری و مامایی. 1395; 14 (12) :1003-1012
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2937-fa.html
1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) (نویسنده مسئول) ، daniel.montazeri@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)،
3- موسسه عالی جامی
چکیده: (6171 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: خستگی از علائم اصلی در نارسایی قلبی است که منجر به عدم تحمل فعالیت و از دست دادن استقلال در مراقبت از خود میشود. این مطالعه باهدف تعیین تأثیر تکنیکهای حفظ انرژی بر خستگی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی انجام گردید.
مواد و روشها: پژوهش حاضر بهصورت نیمه تجربی بر روی 51 بیمار با نارسایی قلبی و به روش نمونهگیری در دسترس انجام گردید. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه جمعیت شناختی و مقیاس شدت خستگی قبل از انجام مداخله جمعآوری شد. بیماران به روش تصادفی سازی در دو گروه آزمون و کنترل قرار داده شدند. تکنیکهای حفظ انرژی در گروه آزمون آموزش داده شد و بیماران این تکنیکها را به مدت شش هفته در فعالیتهای روزانه خود به کار بستند. در پایان دوره مداخله، پرسشنامه شدت خستگی توسط نمونهها در هر دو گروه تکمیل گردید. نتایج با استفاده از نرمافزار SPSS و آمار توصیفی و آزمونهای تحلیلی مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: نتایج نشان داد که بهکارگیری تکنیکهای حفظ انرژی در گروه آزمون، منجر به کاهش میانگین نمره شدت خستگی گردید درحالیکه در گروه کنترل، میانگین نمره شدت خستگی افزایش یافت. اختلاف میانگین نمرات در هر دو گروه قبل و بعد از مداخله معنیدار بود. در کل اختلاف میانگین نمرات شدت خستگی بین دو گروه نیز معنیدار بود.
بحث و نتیجهگیری: تکنیکهای حفظ انرژی یک روش غیر دارویی کاهنده خستگی در بیماران مبتلا به نارسایی قلبی بوده و میتواند به سهولت مورداستفاده قرار گیرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری