farshbaf- khalili A, sattarzade N, khari E. ATTITUDE OF MIDWIVES’, SUGGESTED SOLUTIONS AND CURRENT PROBLEMS OF PRECONCEPTION CARE. Nursing and Midwifery Journal 2016; 14 (9) :783-790
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-2961-fa.html
1- دانشگاه علوم پزشکی تبریز،تبریز، ایران (نویسنده مسئول) ، farshbafa@tbzmed.ac.ir
2- دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران
چکیده: (4896 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: مراقبت پیش از بارداری به سلامت بارداری و پیامدهای حاصل از آن در دوره قبل از لقاح و پسازآن تأکید دارد. این مطالعه باهدف تعیین نگرش ماماها، راهکارهای پیشنهادی و موانع موجود نسبت به مراقبت پیش از بارداری در سال 1394 انجام گرفت.
مواد و روش: این مطالعه مقطعی بر روی کلیه (202 نفر) ماماهای شاغل در مراکز بهداشتی درمانی تبریز، ایران، با استفاده از پرسشنامه مشخصات فردی-اجتماعی، نگرش و سؤالات باز انجام شد. روایی ابزارها با استفاده از روشهای CVI ، CVR و پایایی آنها از دو بعد تکرارپذیری (ICC) و انسجام درونی (ضریب آلفا کرونباخ) تعیین گردید. دادهها با استفاده از روشهای آماری توصیفی و استنباطی مورد تجزیهوتحلیل آماری قرار گرفت.
یافتهها: در این مطالعه، میانگین و انحراف معیار نگرش ماماها 15/83 (82/7) بود. اکثریت ماماها ایجاد انگیزه را در بهبود مراقبت پیش از بارداری پیشنهاد کردند و کمبود فرصت کافی برای انجام مراقبت پیش از بارداری را از موانع مراقبت پیش از بارداری ذکر کردند. بر اساس آزمونهای آنالیز واریانس یکطرفه و آزمون تی مستقل بین نگرش و فاکتورهای دموگرافیک رابطه معنیداری یافت نشد.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج، ماماها نگرش خوبی نسبت به مراقبت پیش از بارداری داشتند. لذا جهت بهبود مراقبتها در نظر گرفتن عوامل انگیزشی و مهیا نمودن شرایط لازم برای ارتقاء کیفی مراقبتهای پیش از بارداری توسط ماماها مانند ایجاد فرصت کافی برای ارائه مراقبت توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی