چکیده: (21468 مشاهده)
مقدمه : الگوی غذایی نادرست در سالهای جوانی یکی از عوامل زمینه ساز برای شروع بیماریهای مزمن دوران میانسالی میباشد. انتخاب غذای مناسب برای تأمین سلامت مطلوب دختران جوان که مادران آینده هستند به توجهی ویژه نیاز دارد. از این رو دوره جوانی یک فرصت طلایی برای انجام هر گونه مداخله در بهبود وضع تغذیه و سلامت را فراهم میکند. روش کار: در این مطالعه توصیفی، رژیم غذایی 100 دانشجوی دختر که بطور تصادفی انتخاب گردیده بودند مورد بررسی قرار گرفتند. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه بسامد مصرف خوراک و یاد آمد 24 ساعته برای 2 روز استفاده گردید. نتایج: دختران با نمایه توده بدنی 21.86 ± 1.48 (Kg/m2) دارای دریافت روزانه انرژی بمیزان 2464.27 ± 315.3 (Kcal/day)و درصد اختصاص یافته به کربوهیدرات 7/11 ± 58%، پروتئین 1/4 ± 6/12% و چربی 3/6 ± 4/30% می باشند. میزان دریافتی اسیدهای چرب اشباع، اسید چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه و اسید چرب غیر اشباع با چند پیوند دوگانه بترتیب 2/3 ± 86/12%، 5/2 ± 65/9%، 9/1 ± 89/7 و مقدار فیبر دریافتی 15.65 ± 3.6 (g/day). برآورد شده است. نتیجه گیری: اگر چه نمایه توده بدنی و درصدهای اختصاص یافته به درشت مغذیها در گروه مورد بررسی در محدوده مقادیر قابل قبول می باشد ولی مقادیر دریافتی از منابع مختلف اسیدهای چرب ، فیبرها وبرخی از زیر مغذی ها مطابق با مقادیر توصیه شده نمیباشند.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری