دوره 15، شماره 2 - ( اردیبهشت 1396 )                   جلد 15 شماره 2 صفحات 126-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

moradi Y, Rahmani A, Mohammadi A, Shaikhy N. EVALUATING THE LEVEL OF PERFORMANCE OF CARDIAC INTENSIVE CARE NURSES WITH ROTATING SHIFT WORK IN THE CARE OF PATIENTS WITH ACUTE CORONARY SYNDROME. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (2) :119-126
مرادی یاسر، رحمانی علیرضا، محمدی عادل، شیخی ناصر. سنجش سطح عملکرد پرستاران شیفت در گردش بخش مراقبت‌های ویژه قلبی در مراقبت از بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (2) :119-126

1- دانشجوی دکتری تخصصی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- مربی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پرستاری، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Alirezarahmani2003@yahoo.com
3- دانشجوی کارشناسی ارشد مراقبت‌های ویژه دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- کارشناسی ارشد آمار زیستی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
پیش‌زمینه و هدف: پرستاران بخش مراقبت‌های ویژه قلبی نقش اساسی در امر تسهیل و ارزیابی اولیه از بیماران مستعد انفارکتوس میوکارد دارند و رفتارهای مراقبتی آنان از اهمیت خاصی برخوردار است. لذا این مطالعه با هدف سنجش سطح عملکرد پرستاران در مراقبت از بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری در بخش مراقبت‌های ویژه قلبی مراکز آموزشی درمانی ارومیه در سال 95-1394 انجام گرفت. مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه توصیفی – تحلیلی مقطعی است که طی آن 74 نفر از پرستاران شیفت در گردش بخش مراقبت‌های ویژه قلبی مراکز آموزشی درمانی آیت‌الله طالقانی و سیدالشهدا ارومیه که دارای معیارهای ورود به مطالعه بودند، به‌صورت تمام شماری انتخاب و وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده‌ها شامل دو بخش: خصوصیات دموگرافیک و چک‌لیست محقق ساخته 38 عبارتی در مراقبت از بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری بود. عملکرد تمامی افراد شرکت‌کننده در سه شیفت کاری صبح، عصر و شب بررسی و میانگین کلی نمرات عملکرد آنان در سه شیفت محاسبه شد. داده‌ها از طریق نرم‌افزار SPSS نسخه 19 و با استفاده از شاخص‌های آمار توصیفی و آمار استنباطی (آزمون آماری آنالیز واریانس در اندازه‌گیری‌های مکرر) تحلیل گردید. یافته‌ها: یافته‌های حاصل از مطالعه نشان داد، میانگین نمره عملکرد پرستاران 33/2 ± 04/21 بود. همچنین اختلاف آماری معنی‌داری در میانگین نمره عملکرد پرستاران در شیفت‌های کاری مختلف حاصل شد (048/0p =). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه عملکرد پرستاران در مراقبت از بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری در این مطالعه در سطح متوسط قرار داشت؛ ضروری است مدیران بیمارستان‌ها و مسئولین پرستاری از عوامل مؤثر بر عملکرد پرستاران آگاه بوده و در جهت ارتقای آن تلاش نمایند.