دوره 9، شماره 2 - ( خرداد- تیر 1390 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Feiz Alah Zadeh H, Yaghmaie F. Epilepsy prevalence in children admitted to Tabriz children hospital. Nursing and Midwifery Journal 2011; 9 (2)
فیض اله زاده حسین، یغمایی فریده. بررسی میزان شیوع صرع در کودکان بستری در بیمارستان کودکان تبریز در سال 1388. مجله پرستاری و مامایی. 1390; 9 (2)

بررسی میزان شیوع صرع در کودکان بستری در بیمارستان کودکان تبریز در سال 1388     حسین فیض اله زاده [1] ، فریده یغمایی * [2]     تاریخ دریافت: 25/7/89 تاریخ پذیرش:3/8/89     چکیده   پیش زمینه و هدف: صرع یکی از بیماری‌های شایع و مزمن عصبی در اطفال می‌باشد. نتایج مطالعات زیادی که درمورد شیوع آن انجام شده است به­دلیل اختلاف روش‌های مطالعه تاحدی متفاوت هستند. هدف از این مطالعه بررسی شیوع صرع در کودکان بستری در بیمارستان کودکان تبریز بود.   مواد و روش کار: در این پژوهش آنالیز ثانویه، پرونده تمام بیمارانی­که که از اول فروردین تا آخر اسفند سال 1388 با تشخیص تشنج در بخش اعصاب بیمارستان کودکان تبریز بستری شده بودند، تحت بررسی قرار گرفت. فرم جمع آوری داده‌ها متشکل از 3 سوال مربوط به خصوصیات جمعیت شناسی و 6سوال مربوط به ویژگی‌های بیماری بود. داده‌ها با استفاده از نرم افزار PASW18 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.   یافته‌ها: تشخیص نهایی 47کودک صرع ثبت شده بود که 38/0درصد از کل بیماران بستری در بیمارستان و 1/4درصد از کل بیماران بستری در بخش اعصاب و 5/9درصد از بیماران بستری با تشخیص تشنج را تشکیل دادند. میانگین سنی در آنان 3 ± 25 ماه، 51درصد مذکر، سابقه مثبت خانوادگی صرع 23درصد، تشنج تونیک کلونیک ژنرالیزه 75درصد، تشنج پارشیل 25درصد بود. در 40درصد موارد سن شروع اولین تشنج زیر 24ماه بود. 17درصد از این کودکان دچار فلج مغزی یا عقب ماندگی­های ذهنی بودند.   بحث و نتیجه گیری: نتایج بدست آمده از این پژوهش با نتایج برخی از پژوهش‌ها از جمله در میزان کلی شیوع، میانگین سن شروع اولین تشنج، غالب بودن صرع در پسران و تشنج‌های ژنرالیزه و سابقه مثبت خانوادگی همسان بوده و با نتایج برخی از پژوهش‌ها متفاوت می‌باشد. علت این تفاوت‌ها تاحدی می‌تواند ناشی از تاثیر عامل مکان از جمله سطح تسهیلات بهداشتی و روش مطالعه باشد.   کلید واژه‌ها: صرع، تشنج‌های صرعی، اختلال تشنجی، تشنج ساده     دو ماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره نهم، شماره دوم، پی در پی 31، خرداد و تیر 1390، ص 101-97     آدرس مکاتبه: تهران، خیابان ولیعصر، جنب پارک ملت، نبش نیایش ، دانشکده پرستاری و مامایی شهید بهشتی تهران، تلفن: 02122221543     Email: farideh_y2002@yahoo.com   [1] دانشجوی دکتری آموزش پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران   [2] دانشیار، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران (نویسنده مسئول)