دوره 15، شماره 3 - ( خرداد 1396 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 186-176 | برگشت به فهرست نسخه ها

Heidarzadeh M, Chookalayi H, Jabraeelzadeh S, Kohi F. TRANSLATION AND PSYCHOMETRICS OF THE "BEHAVIORAL PAIN SCALE" IN MECHANICALLY VENTILATED PATIENTS IN MEDICAL AND SURGICAL INTENSIVE CARE UNITS. Nursing and Midwifery Journal 2017; 15 (3) :176-186
حیدرزاده مهدی، چوکلایی هدی، جبرئیل زاده سجاد، کوهی فرزاد. ترجمه و روان‌سنجی "مقیاس رفتاری درد" در بیماران تحت تهویه مکانیکی در بخش‌های مراقبت ویژه داخلی و جراحی. مجله پرستاری و مامایی. 1396; 15 (3) :176-186

1- استادیار گروه مراقبت‌های ویژه، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل‌، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت‌های ویژه، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل‌، ایران (نویسنده مسئول) ، yaminfaresw@yahoo.com
3- کارشناس پرستاری، بیمارستان امام خمینی (ره)، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل‌، ایران
4- کارشناس پرستاری، بیمارستان علوی، دانشگاه علوم پزشکی اردبیل، اردبیل‌، ایران
پیش‌زمینه و هدف: ارزیابی و مدیریت درد در بیماران تحت تهویه مکانیکی می­تواند یک چالش بزرگ برای پرستاران بخش مراقبت ویژه باشد. مقیاس رفتاری درد یا BPS، ابزاری است که با استفاده از تغییر شاخص‌های رفتاری به ارزیابی درد در این بیماران می­پردازد. هدف از انجام این مطالعه ترجمه و تعیین ویژگی­های روان‌سنجی  BPS  می­باشد. مواد و روش ­ها: درد با استفاده از BPS توسط دو ارزیاب در 6 زمان قبل، حین و بعد از دو اقدام دردناک و غیردردناک در 60 بیمار بستری در بخش­های مراقبت ویژه داخلی، جراحی بررسی شد. در آزمون مجدد 33 بیمار در فاصله 12-8 ساعت بعد مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته­ ها: ضریب آلفا کرونباخ 749/0 و ضریب همبستگی بین دو ارزیاب در زمان­های مختلف (94/0 - 78/0 r =) به‌دست آمد. ضریب همبستگی بین آزمون و آزمون مجدد نیز (78/0 - 52/0 r =) به‌دست آمد. اختلاف معنی­دار در نمره درد حین اقدام دردناک و غیردردناک (001/0 >p) و وجود نمره درد بالاتر در افرادی که درد را تأیید می­کردند (001/0 >p) به ترتیب نشان­دهنده روایی افتراقی و روایی ملاکی خوب برای BPS می­باشد. بحث و نتیج ه­گیری: نسخه ایرانی BPS از ویژگی­ های روان­سنجی خوب و قابل‌اعتمادی برای بررسی درد در بیماران بستری در بخش­های مراقبت ویژه داخلی و جراحی که توانایی برقراری ارتباط ندارند، برخوردار می­باشد.