ghaderpanah N, Vahabzadeh D, Khalkhali H, Mohaddesi H. EVALUATION OF NUTRITIONAL STATUS AND PHYSICAL ACTIVITY LEVEL IN OVERWEIGHT PREGNANT WOMEN. Nursing and Midwifery Journal 2018; 16 (9) :686-693
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-3341-fa.html
1- دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دکتری تخصصی تغذیه، مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشیار گروه آمار و اپیدمیولوژی، مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار گروه مامایی، مرکز تحقیقات چاقی مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Hmohaddesi.han@gmail.com
چکیده: (4098 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بارداری یکی از دورانهای مهم در زندگی زنان به شمار میرود، که با افزایش وزن دوره بارداری همراه است. مطالعه حاضر با هدف ارزیابی وضعیت تغذیه و فعالیت فیزیکی در زنان باردار با اضافه وزن مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهرستان ارومیه انجام شد.
مواد و روش کار: مطالعه مقطعی حاضر در 120 زن باردار با اضافه وزن مراجعه کننده به شش مرکز بهداشتی درمانی شهرستان ارومیه با وضعیت اقتصادی – اجتماعی در سه سطح با انتخاب تصادفی (هر مرکز 20 خانم باردار) و داشتن معیارهای ورود انجام شد. بعد از انتخاب نمونهها رضایت نامه کتبی از نمونهها اخذ گردید و ویژگیهای جمعیت شناختی، نمایه توده بدنی، ارزیابی وضعیت تغذیهای و فعالیت فیزیکی با استفاده از نرم افزار SPSS-20 مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: متوسط سن جمعیت مورد مطالعه 3.74±27.32 سال بود. متوسط وزن و BMI در این جمعیت به تر تیب 4.91±69.28 و 1.36±27.15 بود. متوسط سطح انرژی دریافتی 589.85±1974.96 کیلوکالری در روز بود. گروه غذایی نان و غلات (4.58±10.79)، گوشت (2.02±3.92) و روغن (3.34±5.07) بیشتر از مقدار توصیه شده برای زن باردار دریافت میشد، در حالیکه گروه شیر و لبنیات (1.04±1.86)، میوه (2±3.71) و سبزی (1.79±3.4) کمتر از مقدار توصیه شده دریافت میشد. متوسط سطح کل فعالیت فیزیکی بر اساس MET/min، 1.14±2.65 مت در درقیقه بود. متوسط کل مت فعالیتهای روزانه 36.7±85.23 مت بود. بیشترین زمان فعالیت هفتگی به ترتیب به فعالیت خانگی (27.89±56.10) و سبک (21.04±47.71) اختصاص داشت و کمترین مربوط به فعالیت ورزشی (3.2±1.57) در مقایسه با بقیه بود.
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش نشان داد بیشترین فعالیت فیزیکی خانمها در دوران بارداری به فعالیت فیزیکی خانگی و سبک مرتبط بود. مصرف گروه شیر و لبنیات و میوه و سبزی کمتر از مقدار توصیه شده برای زن باردار بود. به نظر میرسد آموزشهای مبتنی بر ایجاد تنوع در رژیم غذایی و فعالیت فیزیکی در زنان باردارمناسب باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی