دوره 17، شماره 6 - ( شهریور 1398 )                   جلد 17 شماره 6 صفحات 493-485 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoosienpoor F, Rezaei F, Gholamrezaei S. INVESTIGATING THE ROLE OF DIFFICULTY IN EMOTION REGULATION, PERCEIVED STRESS, PREGNANCY ANXIETY AND DEPRESSION IN PREGNANT WOMEN’S MIND. Nursing and Midwifery Journal 2019; 17 (6) :485-493
حسین پور فرشته، رضایی فاطمه، غلامرضایی سیمین. پیش‌بینی ذهن‌آگاهی زنان باردار بر اساس دشواری در تنظیم هیجانات، استرس ادراک‌شده، اضطراب بارداری و افسردگی. مجله پرستاری و مامایی. 1398; 17 (6) :485-493

1- کارشناس ارشد روانشناسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
2- استادیار روانشناسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران (نویسنده مسئول) ، rezaei.f@lu.ac.ir
3- استادیار روانشناسی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
پیش‌زمینه و هدف: دوران بارداری یکی از حساس­ترین دوران زندگی زنان می­باشد که با توجه به تغییرات جسمانی به لحاظ روانی نیز تحولاتی را به همراه خواهد داشت. هدف پژوهش حاضر پیش­بینی ذهن­آگاهی زنان باردار بر اساس دشواری در تنظیم هیجانات، استرس ادراک­شده، اضطراب و افسردگی بود. مواد و روش کار: جامعه شامل زنان مراجعه‌کننده به کلینیک‌های زنان و زایمان شهر خرم‌آباد بود و نمونه شامل 100 نفر از این زنان بود که به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت گردآوری داده‌ها از پرسشنامه‌های ذهن‌آگاهی براون و ریان، استرس ادراک‌شده کوهن و همکاران، پرسشنامه دشواری در تنظیم هیجان گرتز و رومر، اضطراب بارداری وندنبرگ و افسردگی ادینبورگ استفاده شد. داده‌ها به روش همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون گام‌به‌گام، توسط نرم‌افزار SPSS- 21 مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: یافته‌ها حاکی از آن بود، بین ذهن‌آگاهی با دشواری در تنظیم هیجان، استرس ادراک‌شده، اضطراب و افسردگی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. در گام اول دشواری در تنظیم هیجان تنهایی 62/0 از تغییرات ذهن‌آگاهی را پیش‌بینی کرده در گام دوم با اضافه شدن متغیر اضطراب بارداری این مقدار به 65/0 رسیده است. در گام سوم استرس ادراک‌شده مقدار فوق تا 67/0 افزایش داده است. بنابراین، مؤلفه‌های دشواری در تنظیم هیجان، اضطراب بارداری و استرس ادراک‌شده درمجموع نقش معناداری در پیش‌بینی تغییرات ذهن‌آگاهی زنان باردار دارند. نتیجه‌گیری: با توجه به بالا بودن سطح استرس، اضطراب و افسردگی در بین زنان باردار و پایین بودن تنظیم هیجان آنان می‌توان با تمهیداتی در رابطه با درمان‌های مبتنی بر ذهن‌آگاهی به کاهش مشکلات در جامعه مذکور کمک نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی