دوره 18، شماره 3 - ( خرداد 1399 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 263-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

Moradi Z, Sadeghi M. PREDICTING SEXUAL FUNCTION OF DIALYSIS PATIENTS BASED ON ADHERENCE TO TREATMENT REGIMEN AND RESILIENCY. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (3) :253-263
مرادی زهرا، صادقی مسعود. پیش‌بینی عملکرد جنسی بیماران دیالیزی بر اساس تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب‌آوری. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (3) :253-263

1- کارشناسی ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه تهران، ایران
2- عضو هیات علمی گروه روانشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم‌آباد، ایران (نویسنده مسئول) ، sadeghi.m@lu.ac.ir
چکیده:   (2002 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مطالعات ﻧﺸﺎن می‌دهد ﮐﻪ ﻋﻤﻠﮑﺮد ﺟﻨﺴﯽ در افرادی که به‌طور ﻣﺰﻣﻦ درﮔﯿﺮ بیماری‌های ﮐﻠﯿﻮی ﻫﺴـﺘﻨﺪ  و ﺗﺤﺖ درﻣﺎن ﺑﺎ روش‌هایی ﻣﺎﻧﻨﺪ دیﺎﻟﯿﺰ یﺎ ﻫﻤﻮدیﺎﻟﯿﺰ می­باشند، دچار اختلال بوده و ایﻦ اﻓﺮاد از ﻣﺸـﮑﻼت ﻣﺘﻌـﺪد جنسی رنج می­برند. عملکرد جنسی بخشی از زندگی و رفتار انسانی است که تحت تأثیر بسیاری از عوامل زیستی، روانی و اجتماعی قرار می­گیرد. با توجه به رابطه عملکرد جنسی با سلامت روان و مشکلات متعددی که بیماران دیالیزی با آن درگیر هستند، پژوهش حاضر باهدف پیش­بینی عملکرد جنسی بیماران دیالیزی بر اساس تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب­آوری انجام شد. مواد و روش کار: طرح پژوهش رابطه­ای از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران دیالیزی بیمارستان­های شهر خرم­آباد بود. حجم نمونه 101 نفر به‌صورت در دسترس از بین بیماران دیالیزی انتخاب شدند. داده­ها با استفاده از پرسشنامه­های عملکرد جنسی، تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب­آوری که روایی و پایایی آن‌ها تأیید شده است، جمع­آوری گردید. به‌منظور تجزیه‌و‌تحلیل داده­ها از روش­های آمار توصیفی (میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (همبستگی و رگرسیون) و از نرم‌افزار SPSS24  استفاده شد. یافته­ ها: نتایج به‌دست‌آمده نشان می­دهد که تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب­آوری بیماران دیالیزی قادر به پیش­بینی 46 درصد عملکرد جنسی می­باشد. نتیجه­ گیری: به نظر می­رسد که تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب­آوری از موارد اثرگذار بر عملکرد جنسی بیماران دیالیزی می­باشد و نقش نسبتاً تعیین‌کننده‌ای در افزایش عملکرد جنسی بیماران دیالیزی دارد. ازاین‌رو جهت بهبود عملکرد جنسی بیماران می­توان تبعیت از رژیم‌درمانی و تاب­آوری را در این بیماران تقویت کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی