Rajabi G, Leyagat H, Abaspour Z. STUDY OF MARITAL COMMUNICATIONAL SKILLS AND MARITAL CONFLICT AS MEDIATORS’ FAMILY OF ORIGIN AND MARITAL SATISFACTION. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (4) :275-286
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4092-fa.html
رجبی غلامرضا، لیاقت حمیده، عباس پور ذبیح اله. بررسی مدل مهارتهای ارتباطی زناشویی و تعارض زناشویی بهعنوان میانجیهای بین خانوادهی اصلی و رضایت زناشویی. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (4) :275-286
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4092-fa.html
1- استاد گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران (نویسنده مسؤول) ، rajabireza@scu.ac.ir
2- کارشناس ارشد مشاوره خانواده، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
3- استادیار گروه مشاوره، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
چکیده: (3721 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: این پژوهش باهدف بررسی مدل مهارتهای ارتباطی زناشویی و تعارض زناشویی بهعنوان میانجیهای خانوادهی اصلی و رضایت زناشویی انجام گرفت.
مواد و روش کار: این مطالعه به روش همبستگی از نوع تحلیل رگرسیون سلسلهمراتبی همزمان در جامعهی پرستاران متأهل بیمارستانهای دولتی و خصوصی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور شهر اهواز اجرا گردید. 200 پرستار بر اساس ملاکهای ورود و خروج و به روش نمونهگیری داوطلبانه انتخاب شدند و به مقیاسهای خانوادهی اصلی، رضایت زناشویی، مهارتهای ارتباطی زوجین و تعارض زناشویی پاسخ دادند. دادهها با استفاده از روشهای آماری ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی همزمان به روش بارون و کنی و از طریق نرمافزار آماری 22-SPSS تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج ضرایب همبستگی نشان داد که بین متغیرهای خانوادهی اصلی، مهارتهای ارتباطی و تعارض زناشویی با رضایت زناشویی روابط مثبت و منفی معناداری وجود دارد، و نتایج تحلیل رگرسیون سلسله مراتبی همزمان نیز نشان داد که مهارتهای ارتباطی زناشویی بهطور مثبت و معناداری و تعارض زناشویی بهطور منفی و معناداری در رابطهی بین خانوادهی اصلی و رضایت زناشویی، میانجیگری میکنند.
بحث و نتیجه گیری: بر اساس یافتهها، تجارب گذشتهی افراد در خانوادهی اصلیشان، همچنان در زندگی بعدی فرد با همسرش، تأثیرگذار است و میراثی همیشگی در تجارب و الگوهای رفتاری آنها بر جای میگذارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی