دوره 19، شماره 6 - ( شهریور 1400 )                   جلد 19 شماره 6 صفحات 458-449 | برگشت به فهرست نسخه ها

Talebi M. THE RELATIONSHIP BETWEEN MINDFULNESS AND STRESS, DEPRESSION, AND ANXIETY IN PREGNANT WOMEN REFERRED TO OBSTETRICS AND GYNECOLOGY CLINICS. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (6) :449-458
طالبی مریم. ارتباط بین ذهن آگاهی و استرس، افسردگی و نگرانی در زنان باردار مراجعه‌کننده به کلینیک‌های زنان و زایمان شهر تهران. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (6) :449-458

استادیار گروه روانشناسی، موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راه دانش بابل، بابل، ایران ، maryam.talebi68@yahoo.com
چکیده:   (1963 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: یکی از حساس‌ترین دوران زندگی زنان، دوران بارداری است، که با توجه به تغییرات جسمانی، به لحاظ روانی نیز تحولاتی را به همراه خواهد داشت. هدف از پژوهش حاضر تعیین ارتباط ذهن آگاهی زنان باردار با سلامت روان‌شناختی در بارداری بود. مواد و روش‌ها: پژوهش حاضر یک پژوهش توصیفی-همبستگی در زنان مراجعه‌کننده به کلینیک‌های زنان و زایمان شهر تهران در سال 1398 است که تعداد 193 نفر از آنان به‌صورت در دسترس انتخاب شدند. جهت تجزیه‌وتحلیل داده‌ها به روش تحلیل واریانس چندمتغیره، از نرم‌افزار SPSS 24 استفاده شد و داده‌ها به‌وسیله‌ی پرسشنامه‌های ذهن آگاهی براون و ریان، استرس ادراک‌شده کوهن و همکاران، پرسشنامه تجدیدنظر شده نگرانی‌های دوران بارداری و افسردگی ادینبورگ گردآوری شد. یافته‌ها: بین ذهن آگاهی با استرس ادراک‌شده، اضطراب و افسردگی همبستگی منفی و معناداری وجود دارد. (001/0>P). اما بین ذهن آگاهی و سلامت روان‌شناختی زنان باردار در سه بازه زمانی تفاوت وجود نداشت. و مرحله بارداری در رابطه ذهن آگاهی و سلامت روان‌شناختی زنان باردار نقش تعدیل‌کننده ندارد. نتیجه‌گیری: با توجه به ارتباط و همبستگی بین سطح استرس، اضطراب و افسردگی در بین زنان باردار و پایین بودن سطح ذهن آگاهی آنان می‌توان با تمهیداتی در رابطه با درمان‌های مبتنی بر ذهن آگاهی به کاهش مشکلات در جامعه مذکور کمک نمود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: روانپزشکی- روان شناسی