دوره 18، شماره 6 - ( شهریور 1399 )                   جلد 18 شماره 6 صفحات 495-486 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abedian S, Iravani M. CHILDBIRTH AND THE PELVIC FLOOR MUSCLES AND STRATEGIES TO PREVENT THE DISORDER: A REVIEW ARTICLE. Nursing and Midwifery Journal 2020; 18 (6) :486-495
عابدیان سارا، ایروانی مینا. زایمان و عضلات کف لگن و راهکارهایی جهت پیشگیری از بروز اختلال: یک مطالعه مروری. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (6) :486-495

1- گروه مامایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سمنان، سمنان، ایران
2- استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات سلامت باروری، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران (نویسنده مسئول) ، minairavani2004@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: اختلال عملکرد کف لگن (PFD) که باعث کاهش کیفیت زندگی می‌شود، یک نگرانی عمده بهداشتی برای زنان است. هدف از این مطالعه مروری، بررسی تأثیر زایمان بر عضلات کف لگن و راهکارهای پیشگیری از آن می‌باشد. روش بررسی: در این مطالعه مروری نقلی از مقاله‌های نمایه شده در پایگاه‌های اطلاعاتی مگیران، ایران داک، ایران مدکس، پابمد، پروکوییست، ساینس دایرکت، اشپرینگر، گوگل اسکالر و کلمات کلیدی زایمان، عضلات کف لگن، اختلال عملکرد کف لگن، بی‌اختیاری ادرار، بی‌اختیاری مدفوع، پرولاپس اعضای لگنی، زایمان واژینال، سزارین و پیشگیری به دو زبان فارسی و انگلیسی استفاده شده است. یافته‌ها: از بین مقالاتی که به زبان فارسی و انگلیسی در فاصله زمانی 2000 تا 2020 به چاپ رسید 32 مقاله استخراج شد، و از بین مقالات موجود، 21 مقاله که به بررسی تأثیر روش زایمان بر عملکرد کف لگن و روش‌های پیشگیری از این اختلالات پرداخته، موردبررسی و گزارش قرار گرفت. درنهایت یافته‌های حاصل از این مطالعه نشان داد که عوامل متعددی در بروز اختلالات کف لگن نقش دارند اما استفاده از روش‌های پیشگیری تا حد بسیار زیادی از بروز این اختلالات جلوگیری می‌کند. بحث و نتیجه‌گیری: بارداری و زایمان از عوامل خطر ایجاد و پیشرفت اختلالات کف لگن است. زایمان ابزاری و مرحله دو طول کشیده در زایمان از عوامل خطر کلیدی محسوب می‌شوند. زنانی که برای PFD پرخطر هستند باید شناسایی و تحت استراتژی‌های پیشگیری قرار گیرند. راهبردهای پیشگیری اولیه و ثانویه شامل فاصله‌گذاری مناسب بین بارداری‌ها از طریق استفاده درست از روش‌های پیشگیری از بارداری، مدیریت صحیح پروسه زایمان، توصیه به انجام ورزش‌های لگن در بارداری و پس از زایمان. این اقدامات نقش بسزایی در کاهش بروز PFD مربوط به تعدد زایمان واژینال دارد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مامایی