دوره 18، شماره 12 - ( اسفند 1399 )                   جلد 18 شماره 12 صفحات 994-986 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Didarloo A, Sorkhabi Z, Sharafkhani N. INVESTIGATING THE PREDICTORS OF INTENTION TO CONSUME FRUITS AND VEGETABLES IN JUNIOR HIGH SCHOOL STUDENTS BASED ON THE STRUCTURES OF THE THEORY OF PLANNED BEHAVIOR. Nursing and Midwifery Journal 2021; 18 (12) :986-994
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4218-fa.html
دیدارلو علیرضا، سرخابی زهرا، شرفخانی ناصر. بررسی عوامل پیش‌بینی کننده قصد مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان دوره اول متوسطه بر اساس سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده. مجله پرستاری و مامایی. 1399; 18 (12) :986-994

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4218-fa.html


1- دانشیار، گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- دبیر علوم تجربی و مدرس آموزش خانواده، اداره آموزش و پرورش ناحیه یک ارومیه، ارومیه، ایران
3- دانشجوی دکترای تخصصی آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، گروه آموزش بهداشت و ارتقا سلامت، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. اصفهان، ایران. (نویسنده مسئول) ، naser90sh@gmail.com
چکیده:   (2169 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مصرف مقادیر مناسب میوه و سبزیجات در رژیم غذایی روزانه یکی از راهکارهای مهم پیشگیری از بیماری‌ها و ارتقای سطح سلامتی به‌ویژه در دوره نوجوانی است. هدف این مطالعه، بررسی و تبیین ابعاد روان‌شناختی مصرف میوه و سبزیجات با به‌کارگیری تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده در دانش‌آموزان دوره اول متوسطه بود. مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی- تحلیلی بود که با مشارکت 416 نفر از دانش‌آموزان دوره اول متوسطه شهر خوی در سال 1398 انجام گرفت. نمونه‌گیری به روش خوشه‌ای چندمرحله‌ای بود. ابزار گردآوری داده‌های این مطالعه پرسش‌نامه‌ای مشتمل بر مشخصات دموگرافیک، سؤالات مرتبط با سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده و سؤالاتی در ارتباط با میزان مصرف میوه و سبزی در طول روز بود. داده‌ها با استفاده روش‌های آماری توصیفی و استنباطی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار، ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون خطی) در نرم‌افزار spss با نسخه 22 تجزیه‌و‌تحلیل شد. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان مصرف میوه و سبزی در بین دانش‌آموزان در حد نامطلوب برای سلامتی و به میزان مصرف میوه 41/0 واحد و سبزیجات 77/0 واحد جمعاً 18/1 واحد در روز محاسبه شد. همچنین نتایج مطالعه نشان داد که از بین سازه‌های تئوری رفتار برنامه‌ریزی‌شده، سازه نگرش و کنترل رفتاری درک شده مهم‌ترین پیش‌بینی کننده قصد رفتار مصرف میوه و سبزیجات با واریانس تغییر 23 درصد در بین دانش‌آموزان بودند. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه به‌واسطه به‌کارگیری توسط ارائه‌دهندگان خدمات سلامت در برنامه‌ریزی، طراحی مداخلات آموزشی و تعیین استراتژی‌های مناسب در جهت افزایش مصرف میوه و سبزی و به دنبال آن کنترل و پیشگیری از اضافه‌وزن و چاقی در کودکان، می‌تواند مفید واقع شود.
متن کامل [PDF 595 kb]   (1048 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: آموزش بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb