Habibzadeh H, Jafari K, Alilu L, Arad M, Khalkhali H. ASSESSMENT OF PREPAREDNESS OF MEDICAL EDUCATION CENTERS OF URMIA UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES IN FACING ACCIDENTS AND DISASTERS IN 2018-2019. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (9) :765-776
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html
حبیب زاده حسین، جعفری کامران، آلیلو لیلا، آراد منصور، خلخالی حمیدرضا. بررسی سطح آمادگی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در مواجهه با حوادث و بلایا در سال 98-1397. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (9) :765-776
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4268-fa.html
1- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پرستاری، ارومیه، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، دانشکده پرستاری، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
3- کارشناس ارشد پرستاری، مرکز تحقیقات بالینی، پژوهشکده توسعه سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران
4- استاد آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده: (1652 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: بیمارستانها بهعنوان مهمترین مؤسسات درمانی باید قبل از وقوع حوادث از آمادگی لازم و کافی برخوردار باشند تا بتوانند به هنگام رویارویی با بحرانها، پاسخگویی سریع حادثه را تضمین نمایند. این مطالعه باهدف تعیین میزان آمادگی مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در مواجه با حوادث و بلایا انجام شد.
مواد و روشها: این پژوهش یک مطالعه توصیفی بود که در مراکز آموزشی درمانی ارومیه انجام گرفت. بدین منظور میزان آمادگی هر پنج بیمارستان آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی ارومیه در 10 حیطه توسط چکلیست مشاهده ایی 210 سؤالی که در مطالعهای قبلاً ساخته روایی و محتوایی و صوری و پایایی آن سنجیده شده است موردسنجش قرار گرفت. دادهها با استفاده از نرمافزار spss نسخه 21 مورد تجزیهوتحلیل قرار گرفت.
یافتهها: بر اساس نتایج بهدستآمده، پشتیبانی، مدیریت و فرماندهی، اورژانس، امنیت، ارتباطات و نیروی انسانی به ترتیب با درصد امتیازهای 28/74، 63/73، 33/68، 23/68، 25/66 و 85/62 درصد، بیشترین امتیاز را در بین سایر اهداف به خود اختصاص دادند و در وضعیت خوب از آمادگی برای مقابله با حوادث و بلایا قرار گرفتند. درمجموع نیز سطح آمادگی کل بیمارستانهای تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی ارومیه با درصد امتیاز 24/62 در سطح خوب ارزیابی شد.
نتیجهگیری: بر اساس نتایج بهدستآمده در این پژوهش مشخص گردید که میزان آمادگی بیمارستانها در سطح خوب است، بااینوجود به دلیل اهمیت نقش بیمارستانها در بحران و با توجه به سابقه وقوع بلایا در کشور ما به نظر میرسد اهتمام بیشتر مدیران و مسئولان جهت برنامهریزی آموزشی برای مقابله با بلایا، مقاومسازی بیمارستانها و برگزاری مانورهای تمرینی در افزایش آمادگی بیمارستانها نقش مؤثری خواهد داشت.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مدیریت پرستاری