Goodarzi Nasab M, Shojaodin S S, Naser mell M H. COMPARISON AND EFFECT OF EIGHT WEEKS OF KEGEL EXERCISES AND STABILITY EXERCISES ON FUNCTIONAL DISABILITY, QUALITY OF LIFE AND URINARY INCONTINENCE IN WOMEN WITH STRESS URINARY INCONTINENCE AND BACK PAIN. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (1) :1-11
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4273-fa.html
گودرزی نسب مژگان، شجاع الدین سید صدرالدین، ناصر ملی محمد حسین. مقایسه و تأثیر هشت هفته تمرینات کگل و تمرینات ثباتی بر ناتوانی عملکردی، کیفیت زندگی و بیاختیاری ادرار زنان مبتلابه بیاختیاری استرسی ادرار و کمردرد. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (1) :1-11
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4273-fa.html
1- کارشناس ارشد آسیب شناسی ورزشی و حرکات اصلاحی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، کرج، ایران
2- دانشیار دانشکده تربیت بدنی دانشگاه خوارزمی تهران، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، sa_shojaedin@yahoo.com
3- استادیار دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، ، واحد کرج، کرج، ایران
چکیده: (3217 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: کمردرد یکی از مشکلات عمده در زنان در سراسر جهان بوده نزدیک به 80درصد از افراد حداقل یک بار در طول عمر خودان را تجربه کردهاند. بیاختیاری ادرار نیز یکی از مشکلات مهم در زنان بوده که عموماً با درد کمر همراه است. لذا هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی مقایسه و تأثیر هشت هفته تمرینات کگل و تمرینات ثباتی بر ناتوانی عملکردی، کیفیت زندگی و بیاختیاری ادرار زنان مبتلا به بیاختیاری استرسی ادرار و کمردرد بود.
مواد و روشها: تحقیق حاضر از نوع نیمه تجربی و طرح آن مطالعهای سه گروهی همراه با پیشآزمون و پسآزمون بود. به همین منظور، 45 نفر از زنان مبتلا به بیاختیاری ادرار و کمردرد به روش تصادفی در 3 گروه مساوی 15 نفری تجربی (کگل و ثباتی) و کنترل انتخاب شدند. بهمنظور ارزیابی فاکتورهای ناتوانی عملکردی، کیفیت زندگی و بیاختیاری ادرار به ترتیب از پرسشنامه اوسوستری، پرسشنامه کیفیت زندگی و فرم تشخیص بیاختیاری ادرار استفاده گردید. هر دو گروه تجربی به مدت 8 هفته تمرینات کگل و ثباتی (هفتهای 3 جلسه 30 تا 45 دقیقهای) را انجام دادند. گروه کنترل در این مدت هیچگونه تمرینی انجام ندادند. برای تحلیل دادهها از آزمون کوواریانس در سطح معناداری 05/0P≤ استفاده شد.
یافتهها: بر اساس نتایج تحقیق هر دو پروتکل تمرینی کگل و ثباتی بر ناتوانی عملکردی، کیفیت زندگی و بیاختیاری ادرار زنان مبتلا به بیاختیاری استرسی ادرار و کمردرد در پسآزمون تأثیر معنیداری داشتهاند (05/0p≤) و در مقایسه بین گروهی بیشترین تغییرپذیری به ترتیب مربوط به گروه تمرینی ثباتی و گروه تمرینی کگل بود (05/0p≤).
نتیجهگیری: با توجه به یافتههای این مطالعه، تمرینات ثباتی نسبت به تمرینات کگل در زنان مبتلا به بیاختیاری استرسی ادرار و کمردرد مؤثرتر واقع شد. بااینوجود مطالعات آتی با استفاده از نمونههای بیشتر جهت حمایت از یافتههای این مطالعه و همچنین پیشگیری از این معضل در زنان توصیه میشود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
مامایی