دوره 19، شماره 9 - ( آذر 1400 )                   جلد 19 شماره 9 صفحات 742-733 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amirarsalani J, Alilu L, Hemmati Maslak Pak M, Rasouli J. EVALUATING THE QUALITY OF BOWEL PREPARATION AND EXAMINING THE REASONS BEHIND THE REFERRALS OF COLONOSCOPY-CANDIDATE PATIENTS TO THE COLONOSCOPY UNIT OF IMAM KHOMEINI HOSPITAL IN URMIA. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (9) :733-742
امیرارسلانی جهانبخش، آلیلو لیلا، همتی مسلک پاک معصومه، رسولی جواد. بررسی کیفیت آمادگی روده و علت مراجعه در بیماران کاندید کولونوسکوپی مراجعه‌کننده به بخش کولونوسکوپی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (9) :733-742

1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری داخلی جراحی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- استادیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، Aliluleyla@gmail.com
3- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
4- استادیار اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (1994 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: کولونوسکوپی یکی از پروسیجرهایی است که در بررسی دستگاه گوارش مانند ارزیابی بیماران دچار اسهال با منبع ناشناخته، خونریزی مخفی، آنمی، استفاده می‌شود. اولین گام ضروری برای کولونوسکوپی کارآمد کافی بودن آمادگی روده است. هدف این مطالعه بررسی کیفیت آمادگی روده و علت مراجعه در بیماران کاندید کولونوسکوپی مراجعه‌کننده به بخش کولونوسکوپی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه است. مواد و روش کار: پژِوهش حاضر یک پژوهش توصیفی است که به‌صورت مقطعی بر روی 180 بیمار کاندید کولونوسکوپی مراجعه‌کننده به بخش کولونوسکوپی بیمارستان امام خمینی (ره) ارومیه به مدت سه ماه صورت گرفت، و نمونه‌ها به‌صورت تمام شماری انتخاب شدند. برای جمع‌آوری اطلاعات از پرسشنامه اطلاعات دموگرافیک و معیار آمادگی روده بوستون استفاده شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار 16-SPSS مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: کیفیت آمادگی روده بیماران بر اساس معیار آمادگی روده بوستون ارزیابی شد. یافته‌های حاصل از نتایج پژوهش نشان داد که 1/26 درصد از افراد موردپژوهش دارای آمادگی روده ناکافی بودند و همچنین طبق نتایج مطالعه کمترین فراوانی علت مراجعه جهت انجام کولونوسکوپی مربوط به متغیر کاهش وزن و بیشترین فراوانی مربوط به مثبت شدن خون مخفی در آزمایش‌های بیماران بود. تجزیه‌وتحلیل نتایج مطالعه نشان داد که بر اساس معیار آمادگی روده بوستون میانگین نمره آمادگی روده در کل نمونه‌های موردپژوهش برابر با 4/6 با انحراف معیار 61/2 بود و کولون چپ بیشترین میانگین نمره آمادگی (33/2) و کولون راست کمترین میانگین نمره آمادگی (86/1) را داشت. بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به یافته‌های این مطالعه می‌توان نتیجه گرفت آماده‌سازی روده تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار دارد که این عوامل می‌تواند روی کیفیت و نتایج کولونوسکوپی اثرگذار باشند، و موجب تشخیص اشتباه و همچنین موجب افزایش هزینه‌های درمانی بر سیستم بهداشتی و همچنین بیماران گردد. بنابراین با توجه به اهمیت موضوع، آموزش بیماران و استفاده از دانش به روز و انجام تصمیم‌گیری صحیح در مورد آماده‌سازی روده بیماران می‌تواند نقش مهمی در حل این مشکلات داشته باشد.
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری