دوره 19، شماره 5 - ( مرداد 1400 )                   جلد 19 شماره 5 صفحات 418-408 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ghaffari F, Mohammadi S, Atashi V, Ghasab Shirazi M. CHANGES TO THE POSTMENOPAUSAL WOMEN’S DAY TO DAY LIFE IN CONFRONTING THE SYMPTOMS OF VAGINAL AGING: A QUALITATIVE STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2021; 19 (5) :408-418
غفاری فاطمه، محمدی سپیده، آتشی وجیهه، قصاب شیرازی مروارید. دگرگونی سیر طبیعی زندگی زنان یائسه در مواجهه با علائم سالخوردگی واژن: یک مطالعه کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (5) :408-418

1- دانشیار گروه پرستاری، دانشکده پرستاری رامسر، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
2- استادیار گروه پرستاری، دانشکده پرستاری رامسر، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
3- استادیار گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
4- استادیار گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی حضرت زینب (س)، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، رشت، ایران (نویسنده مسئول) ، morvashirazi@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: سالخوردگی واژن و علائم مرتبط با آن پس از دوران یائسگی یکی از شکایات بسیار رایج زنان یائسه است. پرداختن به تغییرات زندگی زنان یائسه پس از تجربه علائم سالخوردگی واژن از اهداف اصلی این پژوهش بوده است و با توجه به کمبود مطالعات در این حیطه خاص، محققین بر آن شدند تا مطالعه‌ای باهدف تبیین تغییرات در سیر طبیعی زندگی زنان یائسه به دنبال مواجهه با علائم سالخوردگی واژن را انجام دهند. مواد و روش‌ها: این تحقیق یک مطالعه کیفی با رویکرد تحلیل محتوا در سال ۱۳۹۸ بوده است. محیط پژوهش این مطالعه شامل شهرهای رامسر، تنکابن، رشت و لنگرود بود. مشارکت‌کنندگان پژوهش 34 زن یائسه واجد معیارهای ورود به مطالعه بوده‌اند. جمع‌آوری داده‌ها از طریق مصاحبه نیمه ساختارمند صورت گرفت. تحلیل محتوای قراردادی هم‌زمان با جمع‌آوری داده‌ها انجام شد. جهت ارزیابی اعتبار یافته‌ها از معیار چهارگانه‌ی Goba و Lincoln استفاده شد. یافته‌ها: تحلیل داده‌ها منجر به شناسایی سه درون‌مایه " تغییر در سیر طبیعی فعالیت‌های روزانه، " کاهش رفاه روحی و روانی " و " مواجه با مشکلات در بعد جنسی" شد. نتیجه‌گیری: تجربه زنان یائسه در این مطالعه نشان از نقش گسترده اختلالات واژینال بر حیطه‌های مختلف زندگی آن‌ها دارد که توجه خاص نظام سلامت و درمان را طلب می‌کند. در چنین شرایطی، نظارت و حمایت از آن‌ها برای تطابق با تغییرات طبیعی، باید مدنظر برنامه‌ریزی‌ها قرار گیرد.
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: مامایی