دوره 20، شماره 2 - ( اردیبهشت 1401 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 162-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rajati R, Khadivzade T, Esmaeili H, Danesh F. RELATIONSHIP BETWEEN THE QUALITY OF THE COUPLE’S RELATIONSHIP WITH THE DESIRES OF FERTILITY OF WORKING WOMEN AND THEIR SPOUSES. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (2) :155-162
رجعتی ریحانه، خدیوزاده طلعت، اسماعیلی حبیب الله، دانش فرشته. ارتباط کیفیت رابطه زوجین با انگیزه‌های باروری در زنان شاغل و همسران آن‌ها. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (2) :155-162

1- دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت‌های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران و گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران (نویسنده مسئول) ، hosseiny.samane@gmail.com
3- استاد، مرکز تحقیقات اجتماعی عوامل تعیین کننده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
پیش‌زمینه و هدف: هدف از انجام این مطالعه تعیین ارتباط کیفیت رابطه زوجین با انگیزه‌ها باروری زنان شاغل و همسران آن‌ها است. مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی از نوع همبستگی بر روی 270 نفر از زنان شاغل متأهل و همسران آن‌ها (جمعاً 540 زوج) در طول سال‌های 1396 و 1397 در مشهد صورت گرفت. پرسشنامه کیفیت ارتباط زوجین و پرسشنامه انگیزه‌های باروری میلر تکمیل گردید. داده‌های گردآوری‌شده، پس از کسب اطمینان از صحت ورود داده‌ها، توسط نسخه 24 نرم‌افزارSPSS  تجزیه‌وتحلیل شدند. یافته‌ها: در این پژوهش در کل 540 نفر (270 زوج) با میانگین سنی 6.61±34.46 سال برای زنان و 6.97±38.15 سال برای مردان وارد مطالعه شدند. نمرات مربوط به کیفیت ارتباط زوجین در زنان و مردان باهم تفاوت معناداری داشته (P=0.001)، که نشان‌دهنده این بود که میانگین نمرات ارتباط زوجین در گروه زنان شاغل نسبت به همسران آن‌ها بیشتر است. میانگین انگیزه‌های مثبت در زنان و مردان نیز باهم اختلاف معنی‌داری داشت (P=0.001). همچنین میانگین انگیزه‌های منفی در زنان و مردان باهم اختلاف معنی‌داری داشت (P=0.001). بحث و نتیجه‌گیری: نمرات پرسشنامه کیفیت ارتباط زوجین ارتباط مستقیمی با انگیزه‌های باروری در زنان شاغل دارد که این امر به‌نوبه خود می‌تواند بر روی تمایل به فرزندآوری و تربیت فرزندان تأثیرگذار باشد. بنابراین توجه به کیفیت ارتباط زوجین و تقویت و بهبود این روابط به‌عنوان روش مناسبی برای ارتقای سلامت روان‌شناختی، شادکامی و رضایتمندی از زندگی زناشویی پیشنهاد می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی