دوره 19، شماره 10 - ( دی 1400 )                   جلد 19 شماره 10 صفحات 772-762 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mehrizi Z, Nasiri A. THE RELATIONSHIP BETWEEN PERCEIVED ORGANIZATIONAL SUPPORT AND WORK ENGAGEMENT AND ITS DIMENSIONS IN NURSES OF EDUCATIONAL HOSPITALS IN BIRJAND. Nursing and Midwifery Journal 2022; 19 (10) :762-772
مهریزی زینب، نصیری احمد. ارتباط حمایت سازمانی درک شده با اشتیاق شغلی و ابعاد آن در پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهر بیرجند. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (10) :762-772

1- کارشناس ارشد روان پرستاری، گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران
2- دکتری پرستاری، استاد، گروه پرستاری و مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، بیرجند، ایران (نویسنده مسئول) ، Nasiri2006@bums.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: با توجه به اینکه اشتیاق شغلی پرستاران با پیامدهایی همچون تعهد سازمانی و رضایت شغلی مرتبط است، تلاش جهت ارتقاء آن ضروری به نظر می­رسد. اولین گام در راستای این هدف، شناخت عوامل مؤثر بر آن است. بنابراین پژوهش حاضر باهدف تعیین ارتباط حمایت سازمانی درک­شده با اشتیاق شغلی پرستاران و ابعاد آن انجام شد. مواد و روش‌­ها: پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری شامل پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهر بیرجند بود که از بین آن‌ها 120 پرستار به روش نمونه‌گیری چندمرحله‌ای وارد مطالعه شدند. داده‌ها به‌وسیله‌ی پرسشنامه‌های اشتیاق شغلی Utrecht و حمایت سازمانی درک‌شده Eisenberger جمع‌آوری شدند. به‌منظور تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی، آزمون‌های ضریب همبستگی پیرسون، آنالیز واریانس یک‌طرفه و آزمون تی ‌مستقل استفاده شد. یافته‌ها: نتایج نشان داد که بین حمایت سازمانی درک‌شده با مؤلفه قدرت اشتیاق شغلی همبستگی مثبت و معنی‌داری وجود داشت (05/0>p، 33/0r=). هرچند بین حمایت سازمانی درک‌شده با نمره کل اشتیاق شغلی و سایر ابعاد آن (فداکاری و جذب) نیز همبستگی مثبت و معنی‌داری مشاهده شد اما این همبستگی کمتر از 3/0 است و ضعیف تلقی می‌شود (05/0>p، 3/0>r). مؤلفه فداکاری اشتیاق شغلی در بین زنان و مردان تفاوت معنی‌داری داشت و میانگین این مؤلفه در زنان نسبت به مردان بیشتر بود (05/0>p). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به اینکه حمایت سازمانی می­تواند بر اشتیاق شغلی و ابعاد آن تأثیرگذار باشد، مدیران پرستاری می‌توانند با ایجاد فضایی حمایتی و در نظر گرفتن عوامل فردی در راستای ارتقاء اشتیاق شغلی پرستاران گام بردارند.