دوره 5، شماره 3 - ( پاییز 1386 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 125-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sodeify R. A STUDY TO DETERMINE THE IRANIAN GOVERMENTAL HIGH SCHOOL STUDENTS’ FOOD HABITS AND THEIR COMPARISON WITH FOOD GUIDE PYRAMID. Nursing and Midwifery Journal 2007; 5 (3) :117-125
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-45-fa.html
صدیفی رقیه. بررسی عادات تغذیه ای در دانش آموزان دبیرستان های دولتی و مقایسه آن با هرم راهنمای غذایی. مجله پرستاری و مامایی. 1386; 5 (3) :117-125

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-45-fa.html


چکیده:   (10420 مشاهده)
  مقدمه: در دو دهه اخیر توجه به الگو و عادت های غذایی افراد جامعه به عنوان مهم ترین بخش از سبک زندگی مورد توجه قرار گرفته است . قرن حاضر سبک زندگی را مهم ترین عامل ارتقاء سلامتی و پیشگیری از بیماری ها بخصوص بیماری های مزمن که امروزه جوامع صنعتی و نیز جوامع در حال توسعه را درگیر کرده است، می داند. برای همه افراد جامعه با در نظر گرفتن تفاوت های فردی مانند سن، جنس، مراحل رشد و بلوغ و موقعیت های ویژه ای نظیر بارداری و شیردهی که با تغییرات فیزیولوژیک همراه هستند، بایستی یک رژیم غذایی متناسب در نظر گرفته شود.   مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک بررسی مقطعی می باشد که به منظور تعیین عادات غذایی دانش آموزان و مقایسه آن با هرم استاندارد غذایی انجام گرفته است. جامعه پژوهشی را کلیه دانش آموزان دبیرستان های دولتی تشکیل می داد. از بین جامعه پژوهش تعداد 120 نفر ( 60 نفر پسر ، 60 نفر دختر ) به روش تصادفی- خوشه ای و فرمول حجم نمونه انتخاب شدند . ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه بود که شامل سه بخش مشخصات دموگرافیک ، یادآمد مواد غذایی و یادآمد دفعات مصرف مواد غذایی در 5 گروه عمده بود . از آمار توصیفی و استنباطی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.   یافته ها: یافته ها بیانگر آن است که دانش آموزان پسر و دختر از نظر میانگین مصرف ماهانه 5 گروه مواد غذایی تفاوت داشتند لیکن این تفاوت ها در مورد مصرف شیر و لبنیات از نظر آماری معنی دار بود. ( 05/0 < P ) هم چنین در مقایسه ای که ازنظر دفعات مصرف مواد غذایی با هرم راهنمایی غذایی انجام شد مشخص گردید که در هر 5 گروه مواد غذایی تفاوت هایی با هرم وجود دارد . به خصوص در مورد گوشت و جایگزین های آن نسبت به دفعات مصرفی توصیه شده بسیار کم و در مورد چربی ها و شیرینی ها بسیار زیاد از مقادیر توصیه شده در هرم می باشد.   بحث و نتیجه گیری: آموزش همگانی برای اصلاح عادت های غذایی جامعه جهت انطباق با هرم غذایی توصیه می شود.
متن کامل [PDF 237 kb]   (3341 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb