دوره 20، شماره 6 - ( شهریور 1401 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 499-489 | برگشت به فهرست نسخه ها

Babizan M, Ravari A, Mehdipour A, Mirzaei T. COMPARISON OF THE EFFECT OF EDUCATIONAL INTERVENTION IN ANGIOGRAPHY WITH CCU ON THE COMPLICATIONS OF CORONARY ANGIOPLASTY. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (6) :489-499
بابیزان معصومه، راوری علی، مهدی پور علی، میرزایی طیبه. مقایسه تأثیر اجرای مداخله آموزشی در بخش آنژیوگرافی با CCU بر عوارض آنژیوپلاستی عروق کرونر. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (6) :489-499

1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری مراقبت‌های ویژه، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
2- دانشیار گروه داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
3- استادیار گروه فیزیک پزشکی و رادیولوژی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران
4- دانشیار گروه داخلی و جراحی، دانشکده پرستاری و مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت سالمندی، دانشگاه علوم پزشکی رفسنجان، رفسنجان، ایران (نویسنده مسئول) ، mirzaei_t@yahoo.com
پیش‌زمینه و هدف: یکی از مراقبت‌های مهم قبل از آنژیوپلاستی، آموزش به بیمار است. این مطالعه با هدف مقایسه تأثیر اجرای مداخله آموزشی در بخش آنژیوگرافی با CCU بر طول مدت بی‌حرکتی و میزان بروز هماتوم و اکیموز در بیماران تحت آنژیوپلاستی عروق کرونر بستری در CCU انجام شد.
مواد و روشها: در این مطالعه تجربی، 105 بیمار کاندید آنژیوپلاستی عروق کرونر با نمونه‌گیری در دسترس انتخاب‌شده و به‌طور تصادفی به دو گروه مداخله (مداخله 1: آموزش در بخش سی‌سی‌یو و مداخله 2: آموزش در بخش آنژیوگرافی) و یک گروه کنترل (آموزش روتین) تقسیم شدند. گروه مداخله 1 و 2 آموزش روتین را نیز دریافت نمودند. بیماران هر سه گروه در ساعت‌های معین ازنظر هماتوم، اکیموز و مدت‌زمان بی‌حرکتی با استفاده از پرسش‌نامه اطلاعات فردی، چک‌لیست بررسی خون‌ریزی و هماتوم و همچنین مدت‌زمان بی‌حرکتی بررسی شدند. تجزیه‌وتحلیل اطلاعات با استفاده از آزمون‌های واریانس یک‌طرفه، کای اسکوئر و آزمون دقیق فیشر، توسط نرم‌افزار SPSS 18 صورت گرفت. سطح معنی‌داری 05/0>p در نظر گرفته شد.
یافتهها: یافته‌های مطالعه اختلاف معنی‌داری بین سه گروه ازنظر ابتلا به هماتوم، اکیموز و طول مدت بی‌حرکتی بعد از آنژیوپلاستی در ساعت‌های موردبررسی نشان نداد (05/0p>).
بحث و نتیجه‌گیری: باوجود کاهش موارد عوارض ازجمله اکیموز و هماتوم در گروه‌های مداخله نسبت به گروه کنترل، اختلاف معناداری بین سه گروه مشاهده نشد. تعداد بسیار کم عوارض ناشی از آنژیوپلاستی می‌تواند به‌عنوان یک محدودیت مهم در نظر گرفته شود که روی یافته‌های مطالعه تأثیرگذار بود.