دوره 20، شماره 5 - ( مرداد 1401 )                   جلد 20 شماره 5 صفحات 422-408 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S J, Firooz M, Heydari A. CONCEPT ANALYSIS OF FRAGMENTED CARE WITH WALKER AND AVANT MODEL. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (5) :408-422
حسینی سید جواد، فیروز محبوبه، حیدری عباس. تحلیل مفهوم مراقبت ازهم‌گسیخته با رویکرد واکر و آوانت. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (5) :408-422

1- دانشجوی دکترای آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- دانشجوی دکترای آموزش پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گلستان، گرگان، ایران
3- استاد پرستاری، مرکز تحقیقات مراقبت پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، heydaria@mums.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: مراقبت مفهومی پیچیده و ذهنی است و اکثر نظریه‌پردازان پرستاری آن را مهم‌ترین اقدام پرستاران در برخورد با بیماران تلقی می‌نمایند. بااین‌حال، عدم دقت در ارائه مراقبت جامع توسط کادر درمان، باعث ازهم‌گسیختگی مراقبت شده و بدین ترتیب مفهوم مراقبت ازهم‌گسیخته شکل می‌گیرد.گرچه این مفهوم به‌کرات توسط پژوهشگران بکار می‌رود، ولی ابعاد آن به‌طور کامل شناسایی نشده است. این مطالعه باهدف تحلیل مفهوم مراقبت ازهم‌گسیخته انجام گرفت.
مواد و روش کار: آنالیز مفهوم مراقبت ازهم‌گسیخته، بر اساس مدل واکر و آوانت (2019) در هشت گام با جست‌وجو و تحلیل مطالعات از پایگاه‌های معتبر اطلاعاتی همانند Scopus، Pubmed، Web of sciences و موتور جستجوگر گوگل اسکالر انجام شد. از کلیدواژه‌های Fragmentation، Fragmented و Care و بدون محدودیت زمانی تا می 2022 استفاده شد. درنهایت 26 مرتبط با مفهوم، مورد آنالیز قرار گرفتند.
یافته‌ها: مراقبت ازهم‌گسیخته دارای ابعاد مختلفی است. نبود هماهنگی، برنامه‌ریزی، کار تیمی و دید کل گرایانه، مهم‌ترین ابعاد آن را تشکیل می‌دهند. این نوع مراقبت در سطوح مختلف ارتباطی پرستار- بیمار، درون و بین بخشی و بین مراکز مختلف درمانی، می‌تواند بروز یابد.
نتیجه‌گیری: مطالعه حاضر ابعاد مختلف مفهوم مراقبت ازهم‌گسیخته را مشخص نمود. مطالعات آتی می‌توانند از نتایج این مطالعه در ایجاد ابزار و هم‌چنین طراحی مداخلات مؤثر بر کاهش بروز آن، استفاده نمایند.

نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: پرستاری