دوره 20، شماره 4 - ( تیر 1401 )                   جلد 20 شماره 4 صفحات 311-302 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naji T, Bekmaz K, Sadooghiasl A. INVESTIGATING THE RELATIONSHIP BETWEEN STRATEGIES FOR COPING WITH NURSES’ STRESS AND PERCEIVED ORGANIZATIONAL SUPPORT IN TEHRAN UNIVERSITY OF MEDICAL SCIENCES HOSPITALS IN 2021, TEHRAN, IRAN. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (4) :302-311
ناجی تهمینه، بکماز کاروان، صدوقی اصل افسانه. بررسی ارتباط بین راهبردهای مقابله با استرس پرستاران و حمایت‌های سازمانی درک شده در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1400. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (4) :302-311

1- کارشناس ارشد پرستاری، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- کارشناس ارشد پرستاری، مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان ضیائیان، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- استادیار، گروه پرستاری، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، a.sadooghi@modares.ac.ir
پیش‌زمینه و هدف: فشار کاری و مواجه مکرر پرستاران با شرایط دردناک و رنج‌آور بیماران در محیط کار پرستاران می‌تواند منجر به استرس در آنان شود. با توجه به این‌که حمایت سازمانی ادراک‌شده می‌تواند به‌عنوان یک عامل قوی در کنترل شرایط پرتنش باشد، این مطالعه باهدف تعیین ارتباط بین راهبردهای مقابله با استرس پرستاران و حمایت‌های سازمانی درک شده در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام گرفته است. مواد و روش‌ها: این مطالعه تحلیلی، به‌صورت همبستگی بر روی 607 نفر از پرستاران شاغل در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1400 انجام شده است. نمونه‌گیری به‌صورت طبقه‌ای و به شیوه انتساب متناسب انجام یافت. داده‌ها با استفاده از پرسشنامه دموگرافیک، حمایت سازمانی درک شده و مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا جمع‌آوری و در نرم‌افزار SPSS نسخه 22 با استفاده از آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه تحلیل شد. یافته‌ها: یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که حمایت سازمانی درک شده 19/1 ± 16/2 و مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا 38/0 ± 77/2 بودند. آزمون همبستگی اسپیرمن نشان داد که بین متغیر مقابله با موقعیت‌های استرس‌زا و حمایت سازمانی درک شده در پرستاران، ارتباط مستقیم غیرمعنادار وجود دارد (134/0=P). بحث و نتیجه‌گیری: به نظر می‌رسد پرستاران به دلیل مواجه با محیط استرس‌زای بیمارستان بیشتر در معرض استرس قرار دارند. لذا نیازمند است با تدوین، برنامه‌ریزی و ارائه‌ی خط‌مشی مناسب، زمینه‌ی لازم برای کاهش استرس پرستاران فراهم شود.