دوره 20، شماره 8 - ( آبان 1401 )                   جلد 20 شماره 8 صفحات 644-639 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mousazadeh Y, Salmani R, Bagherbandi S. REPORT OF A CASE OF SUCCESSFUL PREGNANCY AND DELIVERY FOLLOWING DRUG REACTION AND STEVENS-JOHNSON SYNDROME. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (8) :639-644
موسی زاده یلدا، سلمانی رقیه، باقربندی سعیده. گزارش یک مورد بارداری و زایمان موفق به دنبال حساسیت دارویی و بروز سندروم استیونس جانسون. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (8) :639-644

1- دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، استادیار گروه بهداشت عمومی، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
2- کارشناس ارشد مامایی، مربی دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران (نویسنده مسئول) ، salmany.ro@gmail.com
3- متخصص زنان و زایمان، دانشکده علوم پزشکی خلخال، خلخال، ایران
پیش‌زمینه و هدف: سندرم استیونس جانسون (SJS= Stevens-Johnson syndrome) یک واکنش حساسیت‌زا و یک بیماری تهدیدکننده حیات، با واسطه ایمونولوژیک و معمولاً ناشی از دارو است. سولفونامیدها، آلوپورینول و داروهای سرماخوردگی برخی از این داروهای حساسیت‌زا هستند. زنان باردار جزء گروه‌های در معرض خطر برای ابتلا و پیشرفت این بیماری محسوب می‌شوند. هدف از این مقاله گزارش یک مورد بارداری و زایمان، پس از گذشت 5 سال از زمان تشخیص SJS است.
گزارش مورد: این مطالعه گزارش موردی در بیمارستان امام (ره) شهر خلخال انجام شد. ما در این مطالعه به گزارش شرح‌حال بارداری و زایمان خانمی که به دنبال درمان سرماخوردگی با داروهای آزیترومایسین و ناپروکسن دچار SJS و تنگی واژن ناشی از آن شده بود پرداختیم. این مطالعه نشان داد که امکان بارداری و زایمان موفق در افراد مبتلا به SJS و عوارض درازمدت ناشی از آن وجود دارد.
نتیجه‌گیری: ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی باید احتیاط‌های لازم را در مورد واکنش داروها به‌خصوص بروز SJS که یک وضعیت بالقوه آسیب‌رسان و کشنده است، به عمل آورند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مامایی