دوره 20، شماره 6 - ( شهریور 1401 )                   جلد 20 شماره 6 صفحات 528-519 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kasavandi A, Foroohi F, Rahimi T, Ferdousi A, Mohammadiyan T. Investigating the Effects of Changing the Pattern of AIDS Transmission on the Prevalence of Mycobacterium Tuberculosis in the Patients with HIV by Microscopic and Molecular Methods. Nursing and Midwifery Journal 2022; 20 (6) :519-528
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4743-fa.html
کساوندی آرزو، فروهی فاطمه، رحیمی تورج، فردوسی آتوسا، محمدیان طاهر. بررسی تأثیر تغییر الگوی روش انتقال ایدز بر شیوع مایکوباکتریوم توبرکلوزیس در بیماران مبتلا به HIV به روش میکروسکوپی و مولکولی. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (6) :519-528

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4743-fa.html


1- گروه میکروبیولوژی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه میکروبیولوژی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، f.foroohi89@gmail.com
3- گروه مهندسی ژنتیک و تولید گیاهی، واحد شهرقدس، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (882 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: یکی از نخستین و شایع‌ترین علل مرگ در بیماران HIV مثبت، ابتلای هم‌زمان به بیماری سل (TB) است. در افراد مبتلا به HIV / ایدز به دلیل نقص ایمنی و کاهش تعداد سلول‌های CD4+، بیماران مستعد ابتلا به عفونت‌های دیگر از قبیل سل هستند. اگرچه افزایش دسترسی به درمان ضدرتروویروسی، منجر به کاهش عفونت‌های فرصت‌طلب مرتبط با HIV و مرگ‌ومیر شده است، مدیریت هم‌زمان عفونت HIV/TB به دلیل اثرات جانبی، تداخلات دارویی پیچیده و سمیت‌های همپوشانی، همچنان یک چالش برای درمان این بیماران است. هدف از این مطالعه تعیین تأثیر شیوع سل در بیماران HIV بود.
مواد و روش کار: این مطالعه توصیفی بر روی پرونده 100 بیمار مبتلا به عفونت ایدز که بیش از شش ماه از درمان ضدرتروویروسی آن‌ها گذشته بود، صورت گرفت. ابتدا جهت ارزیابی ابتلای هم‌زمان به ایدز و سل بررسی میکروسکوپی نمونه خلط بیماران در سه مقطع زمانی انجام گرفت. سپس نمونه خون بیماران جهت شمارش سلول‌های +CD4 و میزان بار ویروسی به روش مولکولی Real-Time PCR موردبررسی قرار گرفت. آنالیز آماری نتایج به‌دست‌آمده به روش ANOVA و همگنی واریانس لون و با استفاده از نرم‌افزار  SPSS و ترسیم شکل‌ها با کمک نرم‌افزار R و Excel انجام گرفت.
یافته‌ها: میزان شیوع عفونت سل در بیماران HIV در جامعه هدف مطالعه، 2 درصد گزارش شد. جنسیت هر دو بیمار مبتلا به عفونت هم‌زمان HIV/TB زن و میانگین سنی آن‌ها، 47 سال بود. هر دوی بیماران فاقد شغل، جداشده از همسر و تحصیلات زیر دیپلم بودند و روش انتقال بیماری ایدز به هر دو مصرف مواد مخدر بود. میزان CD4 و بار ویروس در هر دو بیمار با هم رابطه عکس  و معنی‌دار داشت (01/0 p<). بر اساس داده‌های این مطالعه عمده‌ترین روش انتقال بیماری ایدز رابطه جنسی (52 درصد) و در بین سنین جوانی بوده است.
بحث و نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های به‌دست‌آمده از این مطالعه به نظر می‌رسد عفونت هم‌زمان ایدز و سل در جامعه هدف مطالعه کاهش یافته است که با توجه به تجربیات بین‌المللی نیز این امر تأیید می‌شود. این کاهش می‌تواند با تغییر الگوی روش انتقال بیماری از مصرف مواد مخدر (16 درصد) به رابطه جنسی (52 درصد) مرتبط باشد. به‌منظور تعمیم نتایج این مطالعه به کل جامعه آماری بیماران سطح کشور، نیاز به بررسی گسترده‌تری است.
متن کامل [PDF 1141 kb]   (611 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پزشکی

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb