دوره 20، شماره 12 - ( اسفند 1401 )                   جلد 20 شماره 12 صفحات 991-984 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jebraeily M, Khorrami F, Touraj S. THE PROBLEMS OF DOCUMENTING MEDICAL RECORDS IN THE IMPLEMENTATION OF A PAYMENT SYSTEM BASED ON DIAGNOSIS-RELATED GROUPS (DRG): A QUALITATIVE RESEARCH. Nursing and Midwifery Journal 2023; 20 (12) :984-991
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4817-fa.html
جبرائیلی محمد، خرمی فرید، تورج شیما. مشکلات مستندسازی پرونده‌های پزشکی در پیاده‌سازی سیستم پرداخت مبتنی بر گروه‌های تشخیصی مرتبط (DRGs): یک تحقیق کیفی. مجله پرستاری و مامایی. 1401; 20 (12) :984-991

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4817-fa.html


1- دانشیار گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران ، jabraily@gmail.com
2- استادیار گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، بندرعباس، ایران
3- کارشناس ارشد، گروه فناوری اطلاعات سلامت، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول)
چکیده:   (967 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: سیستم پرداخت مبتنی بر گروه‌های تشخیصی مرتبط (DRGs) باهدف کنترل هزینه‌های خدمات مراقبت سلامت، افزایش کارایی در مراقبت‌های بستری و بهبود شفافیت در فعالیت‌های بیمارستانی ایجاد گردید. موفقیت این سیستم بر مستندسازی کامل و دقیق پرونده‌های پزشکی و کدگذاری صحیح تشخیص‌ها و اقدامات وابسته است. هدف از انجام این پژوهش، تعیین مشکلات مستندسازی پرونده‌های پزشکی جهت پیاده‌سازی سیستم پرداخت مبتنی بر DRGs بود.
مواد و روش کار: این پژوهش یک مطالعه کیفی بود که با استفاده از روش مصاحبه نیم ساختاریافته در سال 1401 انجام یافت. جامعه پژوهش شامل متخصصان مدیریت اطلاعات سلامت و اقتصاد سلامت در دانشگاه علوم پزشکی ارومیه بودند که به‌طور هدفمند انتخاب شدند. تحلیل داده‌ها نیز از طریق تحلیل محتوا با استفاده از نرم‌افزار ATLAS.ti انجام شد.
یافته‌ها: از دیدگاه مصاحبه‌شوندگان مهم‌ترین مشکلات مستندسازی پرونده‌های پزشکی در پیاده‌سازی سیستم‌های پرداخت مبتنی بر DRGs، شامل عدم وجود دستورالعمل‌های مستندسازی بالینی، عدم وجود عناصر اطلاعاتی ضروری، عدم ارزیابی دقیق کیفیت مستندسازی و کدگذاری، کمبود دوره‌های آموزشی مداوم، ناقص بودن مستندسازی، و عدم تعامل کافی بین پزشکان و کدگذاران در بیمارستان بودند.
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج این تحقیق نشان داد که برخی متغیرهای ضروری برای پیاده‌سازی سیستم پرداخت مبتنی بر DRGs، در پرونده‌های پزشکی و سیستم اطلاعات بیمارستان به‌صورت مجزا و شفاف تعریف نشده است و کیفیت مستندسازی پرونده‌ها و کدگذاری نیز دقیق و کامل نیست. لذا ضروری به نظر می‌رسد که در فرم‌های استاندارد پرونده پزشکی عناصر اطلاعاتی جداگانه‌ای برای تشخیص اصلی، اقدام اصلی و همچنین بیماری همراه و عوارض در نظر گرفته شود.
متن کامل [PDF 500 kb]   (393 دریافت)    
نوع مطالعه: کیفی | موضوع مقاله: بهداشت

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb