دوره 21، شماره 8 - ( آبان 1402 )                   جلد 21 شماره 8 صفحات 602-600 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shamsikhani S, Hosseini M. PROBIOTIC BACILLUS COAGULANS: A RAY OF HOPE FOR BETTER HEALTH. Nursing and Midwifery Journal 2023; 21 (8) :600-602
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4990-fa.html
شمسی خانی سهیلا، حسینی مهسا. پروبیوتیک باسیلویس کوآگولان: پرتو امید برای سلامتی بهتر. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (8) :600-602

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4990-fa.html


1- دکتری تخصصی پرستاری، دانشکده پرستاری شازند، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران
2- دانشجوی کارشناسی ارشد پرستاری، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی اراک، اراک، ایران (نویسنده مسئول) ، smahsahosseini99@gmail.com
چکیده:   (414 مشاهده)
سردبیر محترم،
پروبیوتیک‌ها میکروارگانیسم‌های زنده‌ای هستند که اثرات مفیدی بر سلامت میزبان دارند (1). در سال‌های اخیر پروبیوتیک باسیلوس کواگولان بیش از سایر پروبیوتیک‌ها موردتوجه قرار گرفته است. این پروبیوتیک برای اولین بار توسط همراز کنسرو شیر آلوده در سال 1915 جدا شده است (2) و تاکنون در تحقیقات مختلف، خواص و فواید منحصربه‌فردی را از خود نشان داده است، ازجمله:
1. مقاومت: این پروبیوتیک به تکنیک‌های آماده‌سازی غذا مانند جوشاندن و پختن بسیار مقاوم است، بنابراین انتخاب خوبی برای استفاده در شرکت‌های مواد غذایی است (3). همچنین برخلاف سایر پروبیوتیک‌ها، بر خواص غذایی و حسی محصول تأثیر منفی ندارد (4).
2. ژنوم[1]: یکی از مهم‌ترین مزایای این نوع پروبیوتیک، این است که انتقال ژن‌های مقاومت آنتی‌بیوتیکی به نسل بعدی تقریباً غیرممکن است و حتی در صورت خطر، می‌تواند ژن‌های خود را بازیابی کند (5).
3. میکروبیوتا[2]: بسیاری از بیماری‌ها با عدم تعادل در میکروبیوتا همراه هستند، بنابراین تعادل در میکروبیوتا می‌تواند به حفظ سلامت و درمان بیماری‌ها کمک کند (6). نتایج بسیاری از مطالعات مشخص کرده است که پروبیوتیک‌ها نقش مهمی در حفظ هموستاز ایمونولوژیک در انسان دارند و این پروبیوتیک خاص به دلیل اثر تنظیمی قوی بر میکروبیوتای میزبان و پاسخ ایمنی و ایجاد آسیب‌های کمتر؛ توجه زیادی را به خود جلب کرده است (7).
4. گونه‌های فعال اکسیژن: ([3]ROS) پروبیوتیک باسیلوس کواگولان از طریق روش‌های مختلف می‌تواند منجر به افزایش ایمنی انسان شود، ازجمله این‌که توانایی تولید انواع رادیکال‌های فعال را افزایش می‌دهد (8).
5. ایمنی و التهاب: مصرف باسیلوس کواگولان می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی فاکتورهای ایمنی التهابی مانند اینترفرون گاما ([4]IFNγ)، اینترلوکین ([5]IL) و فاکتور نکروز تومور ([6]TNF) را بدون تغییر سیتوکین‌های طبیعی تنظیم کند. این پروبیوتیک‌ها می‌توانند سیتوکین‌های فعال‌کننده سیستم ایمنی، ضدالتهاب، کموکاین‌ها و فاکتورهای رشد را تولید کنند (7).
.PH: 6 تحقیقات مختلف به‌وضوح نشان می‌دهد که پروبیوتیک‌ها اثرات مثبتی بر فلور طبیعی دارند، اما به محیط اسیدی بسیار حساس هستند، درحالی‌که برخی از گونه‌های پروبیوتیک باسیلوس کواگولان در این شرایط مقاومت بالایی دارند (9، 10). و حتی با کاهش pH می‌تواند محیط را برای سایر میکروارگانیسم‌ها نامساعد کند (11).
درنهایت، به دلیل اثرات گسترده و مفید این پروبیوتیک و تأثیر آن بر فرآیند استرس اکسیداتیو، این‌گونه به نظر می‌رسد که استفاده از فرآورده‌های حاصل از آن می‌تواند بر پیشگیری، بهبود، درمان و توان‌بخشی بسیاری از بیماری‌های مزمن تأثیر بگذارد. همچنین با توجه به تأثیر قابل‌توجه باسیلوس کواگولان بر سیستم ایمنی میزبان و با توجه به برخی شواهد که از اثرات مختلف این پروبیوتیک حمایت می‌کند، ممکن است در مدیریت و کاهش بیماری‌های انسانی مفید باشد.
 
 
متن کامل [PDF 398 kb]   (127 دریافت)    
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: متفرقه

فهرست منابع
1. Davani-Davari D, Negahdaripour M, Karimzadeh I, Seifan M, Mohkam M, Masoumi SJ, et al. Prebiotics: definition, types, sources, mechanisms, and clinical applications. Foods 2019;8(3):92. [DOI:10.3390/foods8030092] [PMID] []
2. Weerkamp A. Thermophilic bacteria. Biosystems 1974;6(1):69-70. [DOI:10.1016/0303-2647(74)90023-9]
3. Fares C, Menga V, Martina A, Pellegrini N, Scazzina F, Torriani S. Nutritional profile and cooking quality of a new functional pasta naturally enriched in phenolic acids, added with β-glucan and Bacillus coagulans GBI-30, 6086. J Cereal Sci 2015;65:260-6. [DOI:10.1016/j.jcs.2015.07.017]
4. Kobus-Cisowska J, Szymanowska D, Maciejewska P, Szczepaniak O, Kmiecik D, Gramza-Michałowska A, et al. Enriching novel dark chocolate with Bacillus coagulans as a way to provide beneficial nutrients. Food Func 2019;10(2):997-1006. [DOI:10.1039/C8FO02099J] [PMID]
5. Salvetti E, Orrù L, Capozzi V, Martina A, Lamontanara A, Keller D, et al. Integrate genome-based assessment of safety for probiotic strains: Bacillus coagulans GBI-30, 6086 as a case study. Appl Microbiol Biotechnol 2016;100(10):4595-605. [DOI:10.1007/s00253-016-7416-9] [PMID]
6. Scott KP, Jean-Michel A, Midtvedt T, van Hemert S. Manipulating the gut microbiota to maintain health and treat disease. Microb Ecol Health Dis 2015;26(1):25877. [DOI:10.3402/mehd.v26.25877] [PMID] []
7. Cao J, Yu Z, Liu W, Zhao J, Zhang H, Zhai Q, et al. Probiotic characteristics of Bacillus coagulans and associated implications for human health and diseases. J Funct Foods 2020; 64:103643. [DOI:10.1016/j.jff.2019.103643]
8. Gong D, Wilson PW, Bain MM, McDade K, Kalina J, Hervé-Grépinet V, et al. Gallin; an antimicrobial peptide member of a new avian defensin family, the ovodefensins, has been subject to recent gene duplication. BMC Immunol 2010;11(1):1-15. [DOI:10.1186/1471-2172-11-12] [PMID] []
9. Dolin B. Effects of a proprietary Bacillus coagulans preparation on symptoms of diarrhea-predominant irritable bowel syndrome. Methods Findings Experim Clin Pharmacol 2009;31(10):655-9. [DOI:10.1358/mf.2009.31.10.1441078] [PMID]
10. Endres J, Clewell A, Jade K, Farber T, Hauswirth J, Schauss A. Safety assessment of a proprietary preparation of a novel Probiotic, Bacillus coagulans, as a food ingredient. Food Chem Toxicol 2009;47(6):1231-8. [DOI:10.1016/j.fct.2009.02.018] [PMID] []
11. Jensen GS, Benson KF, Carter SG, Endres JR. GanedenBC30™ cell wall and metabolites: anti-inflammatory and immune modulating effects in vitro. BMC Immunol 2010;11(1):1-14. [DOI:10.1186/1471-2172-11-15] [PMID] []

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb