دوره 21، شماره 9 - ( آذر 1402 )                   جلد 21 شماره 9 صفحات 707-698 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ethics code: IR.UMSU.REC.1400.432

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamyar F, alinejad V, Aghakhani N, Faramarzadeh R. THE EFFECT OF SELF-CARE TRAINING ON ANXIETY AND DEPRESSION IN HEART FAILURE PATIENTS: A SEMI-EXPERIMENTAL STUDY. Nursing and Midwifery Journal 2023; 21 (9) :698-707
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4996-fa.html
کامیار فرزانه، علی نژاد وحید، آقاخانی نادر، فرامرززاده رضا. تأثیر آموزش خود مراقبتی بر میزان اضطراب و افسردگی بیماران دچار نارسایی قلبی: یک مطالعه نیمه تجربی. مجله پرستاری و مامایی. 1402; 21 (9) :698-707

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4996-fa.html


1- دانشجوی پزشکی عمومی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران
2- استادیار آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، alinejad.v@umsu.ac.ir
3- دانشیار پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
4- استادیار اکوکاردیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (365 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: بیماری‌های قلبی-عروقی به‌عنوان یکی از شایع‌ترین بیماری‌های جوامع امروزی قلمداد شده است. بطوریکه درایران بالغ‌بریک‌میلیون نفر دچار این بیماری هستند. آثار جبران ناپذیراین بیماری بر توانایی عملکردی، و کیفیت زندگی بیماران ثابت شده است. برای مدیریت اضطراب و افسردگی ناشی از بیماری درمانهایی موثرتربا متمرکز بر مشارکت خود بیمار ضروری به نظر می­رسد. ازآنجایی‌که یکی از روش‌های مؤثر در کاهش اضطراب و افسردگی این بیماران آگاه کردن بیمار در مورد راهکارهای مقابله با بیماری اوست؛ بنابراین، مطالعه حاضر باهدف تعیین تأثیر آموزش خود مراقبتی بر میزان اضطراب و افسردگی در بیماران دچار نارسایی قلبی انجام شد.
مواد و روش کار: این مطالعه نیمه تجربی بر روی بیماران نارسایی قلبی انجام شده است. بیمارانی که در بخش قلب و CCU بیمارستان سیدالشهدای ارومیه در سال 1400 که با تشخیص نارسایی قلبی مراجعه نموده بودند به صورت در دسترس انتخاب‌شده و به‌صورت تصادفی در دو گروه کنترل و مداخله قرار گرفتند. اطلاعات جمع‌آوری‌شده به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون‌های آماری تی تست و کای دو و تحلیل کواریانس مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مطالعه میانگین نمره اضطراب بعد از مداخله بین گروه کنترل و مداخله یکسان نبوده و از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (001/0=P). و میانگین نمره افسردگی بعد از مداخله بین گروه کنترل و مداخله یکسان نبوده و از نظر آماری معنی‌دار می‌باشد (001/0=P).
بحث و نتیجه‌گیری: نتایج پژوهش نشان داد که میانگین نمره اضطراب و افسردگی بعد از مداخله آموزش خودمراقبتی در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل کاهش یافته است؛ به نظر می‌رسد که آموزش خودمراقبتی به زبان ساده از طریق کتابچه آموزشی و روش آموزشی چهره به چهره، می‌تواند در کنترل پیامدهای روانی متعاقب نارسایی قلبی کمک‌کننده باشد.
 
متن کامل [PDF 384 kb]   (256 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb