دوره 22، شماره 1 - ( فروردین 1403 )                   جلد 22 شماره 1 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motie M, Arsalani N, Mohammadi Kalaveh S, Mortezanasab M, Jenabi ghods M, Fallahi-Khoshknab M. "EXPLORING THE GLOBAL NURSES' MIGRATION PHENOMENON: A NARRATIVE REVIEW ". Nursing and Midwifery Journal 2024; 22 (1) :1-15
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5105-fa.html
مطیعی مهدیه، ارسلانی نرگس، محمدی کلاوه شیرین، مرتضی نسب مائده، جنابی قدس ماریه، فلاحی خشکناب مسعود. بررسی پدیده مهاجرت جهانی پرستاران: مروری روایتی. مجله پرستاری و مامایی. 1403; 22 (1) :1-15

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5105-fa.html


1- دانشجوی دکتری پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
2- دانشیار پرستاری، گروه پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران
3- استاد پرستاری، دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، تهران، ایران (نویسنده مسئول) ، msflir@yahoo.com
چکیده:   (176 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: مهاجرت پرستاران، یک پدیده جهانی که بر ثبات نیروی کار پرستاری در نظام سلامت تأثیر گذاشته و به‌عنوان راهکاری برای رفع کمبود نیروی کار در کشور مقصد به کار می‌رود. این پدیده باعث بروز چالش‌هایی همچون کمبود نیروی پرستاری و محدودیت در ارائه خدمات سلامت در کشورهای مبدأ نیز شده است که هدف از این مطالعه، مروری بر عوامل تأثیرگذار بر مهاجرت پرستاران در جهان است.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر، از نوع مرور روایتی است. در مرحله اول بر اساس هدف پژوهش، جستجوی مقالات با استفاده از عملگرهای بولی در محدوده زمانی 2011 تا 2023 به زبان انگلیسی و فارسی با کلیدواژه‌های Migration، Immigrant، nurse که معادل فارسی آن‌ها مهاجرت، مهاجر، پرستار بود، در پایگاه‌های اطلاعاتی ملی SID, Magiran و همچنین بین‌المللی Science Direct, PubMed, Scopus, Web of Science انجام شد. در این مطالعه 13 مقاله بر اساس معیارهای ورود و خروج و تناسب محتوا باهدف مطالعه موردبررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: چهار طبقه اصلی که در مهاجرت پرستاران دخیل است شامل روانی-اجتماعی، سازمانی، اقتصادی و فردی-خانوادگی است. در سطح جهانی، بیشترین عامل تأثیرگذار در مقالات سازمانی و کمترین عامل دخیل، اقتصادی است.
بحث و نتیجه‌گیری: پدیده مهاجرت پرستاران چندبعدی است، نیاز است سیاست‌گذاران نسبت به آن توجه ویژه داشته باشند و مدیران پرستاری نیز اقداماتی در جهت افزایش رضایت پرستاران در محیط کار انجام دهند تا از خروج پرستاران جلوگیری به عمل آید.

 
واژه‌های کلیدی: مهاجرت، مهاجر، پرستار
متن کامل [PDF 536 kb]   (156 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: مدیریت پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb