دوره 22، شماره 3 - ( خرداد 1403 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 211-200 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 400000018
Ethics code: IR.KHOY.REC.1402.002

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Soheili A, Motaarefi H, Sakhaei S, Mokhtari M. AMBULANCE RESPONSE TIMES AND CONTRIBUTING FACTORS IN THE PREHOSPITAL SYSTEM OF KHOY, IRAN (2023). Nursing and Midwifery Journal 2024; 22 (3) :200-211
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5164-fa.html
سهیلی امین، متعارفی حسین، سخائی شهریار، مختاری مهدی. زمان‌های پاسخ آمبولانس و عوامل مؤثر بر آن در اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان خوی در سال 1402. مجله پرستاری و مامایی. 1403; 22 (3) :200-211

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-5164-fa.html


1- استادیار گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خوی، خوی، ایران
2- مربی پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی خوی، خوی، ایران
3- استادیار گروه اپیدمیولوژی، دانشگاه علوم پزشکی خوی، خوی، ایران (نویسنده مسئول) ، mokhtari_ma@khoyums.ac.ir
چکیده:   (39 مشاهده)
پیش‌زمینه و هدف: زمان‌های پاسخ آمبولانس در سیستم پیش بیمارستانی از اهمیت بالایی در بهبود پیامدهای بیمار برخوردار بوده و هرگونه طولانی شدن و تأخیر در آن‌ها، به‌وضوح با پیش‌آگهی‌های ضعیف‌تر مرتبط است. بدین‌جهت مطالعه زمان‌های پاسخ آمبولانس در سیستم پیش بیمارستانی و عوامل مؤثر بر آن ضروری می‌نماید. مطالعه حاضر باهدف تعیین زمان‌های پاسخ آمبولانس و عوامل مؤثر بر آن در اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان خوی در سال 1402 انجام گردید.
مواد و روش کار: مطالعه حاضر از نوع توصیفی با طرح مرور گذشته‌نگر پرونده است که در آن پرونده 53450 مصدوم داخلی و تروما تماس‌گیرنده با اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان خوی در بازه زمانی یک ساله از ابتدای فروردین‌ماه تا انتهای اسفندماه سال 1402 که منجر به مأموریت اورژانسی شهری و جاده‌ای گردیده بود، به‌صورت تمام شماری موردبررسی قرار گرفت. جمع‌آوری داده‌ها با استفاده از چک‌لیست استخراج داده‌های مطالعه داداش زاده و همکاران (2016) انجام شد. تجزیه‌وتحلیل داده‌ها با استفاده از نسخه 25 نرم‌افزار آماری SPSS و آزمون‌های آماری توصیفی و استنباطی (آزمون‌های پارامتریک تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه، و آزمون تعقیبی شفه) انجام شد.
یافته‌ها: تعداد کل پرونده‌ها در بازه زمانی یک ساله 53450 مورد بود که از این تعداد، 3/70 درصد مربوط به بیماران غیر ترومایی، 25 درصد مربوط به بیماران ترومایی و 7/4 درصد مربوط به بیماری‌های زنان بود. زمان پاسخ آمبولانس در مأموریت‌های شهری 3/11 دقیقه و در مأموریت‌های جاده‌ای 7/12 دقیقه بود. عوامل مؤثر بر زمان پاسخ آمبولانس به سه حوزه (الف) عوامل مرتبط با مشخصات جمعیت شناختی کارکنان مرکز پیام اورژانس، (ب) عوامل مرتبط با مشخصات جمعیت شناختی کارکنان عملیاتی اورژانس و (ج) عوامل مرتبط با شرایط وقوع حادثه تقسیم گردید.
بحث و نتیجه‌گیری: میانگین زمان پاسخ آمبولانس در اورژانس پیش بیمارستانی شهرستان خوی در مأموریت‌های شهری بیشتر از محدوده استاندارد و در مأموریت‌های جاده کمتر از محدوده استاندارد بود. توصیه می‌شود، ضمن طرح نتایج پژوهش در شورای هماهنگی ترافیک شهرستان، برنامه‌ریزی و اقدام لازم در راستای اصلاح فرآیندها، خط‌مشی‌ها و سیاست‌های هماهنگی ترافیک درون‌شهری جهت دسترسی به‌موقع و به‌جا به خدمات درمانی در شرایط اورژانس و اضطرار صورت پذیرد.
 
متن کامل [PDF 476 kb]   (20 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb