Tehranchi B, Mikaeli Manee F, Masoudi S. INVESTIGATING THE RELATIONSHIP BETWEEN PERSONALITY-OCCUPATIONAL TYPES AND QUALITY OF WORK LIFE OF NURSES MEDIATED BY SOCIAL INTELLIGENCE. Nursing and Midwifery Journal 2022; 19 (12) :1008-1017
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4537-fa.html
طهرانچی بیتا، میکائیلی منیع فرزانه، مسعودی شاهد. بررسی رابطه بین تیپهای شخصیتی – شغلی و کیفیت زندگی کاری پرستاران با میانجیگری هوش اجتماعی. مجله پرستاری و مامایی. 1400; 19 (12) :1008-1017
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-4537-fa.html
1- دانشجوی دکتری گروه مشاوره، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد بجنورد، بجنورد، ایران
2- دانشیار گروه روانشناسی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران (نویسنده مسئول) ، f.michaelimanee@urmia.ac.ir
3- استادیار گروه مشاوره و روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قوچان، قوچان، ایران
چکیده: (1100 مشاهده)
پیشزمینه و هدف: مواجهه مکرر پرستاران با شرایط دردناک و رنجآور بیماران در بخشهای مختلف میتواند منجر به کاهش کیفیت زندگی حرفهای در آنان گردد که خود میتواند زمینهساز آسیبهای روانی، همچون افت کیفیت مراقبت و برآیندهای مراقبت از بیماران شود. در این راستا، پژوهش حاضر باهدف بررسی رابطه بین تیپهای شخصیتی – شغلی و کیفیت زندگی کاری پرستاران با میانجیگری هوش اجتماعی انجام شد.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع مطالعات همبستگی پیشرفته مبتنی بر روابط ساختاری و روش تحلیل دادهها است که با مدلسازی معادله ساختاری در میان 300 نفر از پرستارانی که در فاصله زمانی اردیبهشت تا آبان 1400 در 8 بیمارستان خصوصی شهر مشهد مشغول به کار بودند، انجام گرفت. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای تیپ شخصیتی مایرز- بریگز (1998)، هوش اجتماعی ترومسو سیلورا، مارتین، یوسن و داهل (2001) و کیفیت زندگی کاری قاسمزاده (1384) استفاده شد. تجزیهوتحلیل دادهها نیز با کمک نرمافزارهای آماری SPSS و PLS و آزمون معادلات ساختاری انجام شد.
یافتهها: نتایج تجزیهوتحلیل دادهها نشان داد که بین تیپهای شخصیتی - شغلی با کیفیت زندگی کاری پرستاران با میانجیگری هوش اجتماعی رابطه معنیداری وجود دارد، و متغیر تیپ با ساختار قادر است از طریق هوش اجتماعی 47 درصد از تغییرات کیفیت زندگی کاری را بیان کند که بیشترین اثر غیرمستقیم را داراست. کمترین میزان اثر غیرمستقیم نیز مربوط به تیپ شهودی است.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج بهدستآمده، پیشنهاد میشود برای بهبود کیفیت زندگی کاری پرستاران تیپهای شخصیتی – شغلی و هوش اجتماعی آنان را بهبود بخشید.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
روانپزشکی- روان شناسی