Akbari S, Hosseini F, Barati A. A SURVEY ON ATTITUDE OF HEALTH WORKERS OF WEST AZERBAIJAN HEALTH CENTERS BASED ON HERZBERG’S MOTIVATION-HYGIENE THEORY 2006. Nursing and Midwifery Journal 2009; 7 (4)
URL:
http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-110-fa.html
اکبری سلیمان، حسینی فاطمه، براتی احمد. سنجش نگرش بهورزان شبکه های بهداشت ودرمان آذربایجان غربی بر اساس عوامل بهداشتی و انگیزشی مدل هرزبرگ در سال 1385. مجله پرستاری و مامایی. 1388; 7 (4)
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-110-fa.html
چکیده: (12315 مشاهده)
سنجش نگرش بهورزان شبکه های بهداشت و درمان آذربایجان غربی بر اساس عوامل بهداشتی و انگیزشی مدل هرزبرگ در سال 1385
دکتر احمد براتی ، فاطمه حسینی ، سلیمان اکبری
تاریخ دریافت: 25/4/88 تاریخ پذیرش: 3/8/88
چکیده
پیش زمینه و هدف: توجه به نیروی انسانی به عنوان یکی از ارکان مهم و اصلی هر سازمان بوده و بزرگ ترین سرمایه آن محسوب میشود. جلب رضایت کارکنان و جایگاه انگیزش در پیشبرد اهداف سازمان ها بسیار حائز اهمیت است بر همین اساس پژوهش حاضر به سنجش نگرش بهورزان شبکه های بهداشت و درمان نسبت به عوامل بهداشتی و انگیزشی پرداخته است.
مواد و روش ها: پژوهش حاضر از نوع توصیفی کاربردی است که با هدف سنجش نگرش بهورزان شبکه های بهداشت و درمان آذربایجان غربی بر اساس عوامل بهداشتی و انگیزشی در سال 1385 انجام پذیرفته است. ابزار گردآوری اطلاعات در این پژوهش پرسش نامه ای حاوی 31 پرسش بوده که بین 420 نفر از بهورزان استان توزیع گردید و با استفاده از روش های آمار توصیفی و استنباطی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج پژوهش حاضر نشان داد نگرش نسبت به رشد و پیشرفت با میانگین (20/4) و امنیت شغلی (17/4) از وضعیت بهتری نسبت به سایر ابعاد برخوردار می باشند. نگرش نسبت به حقوق با میانگین (86/2) و نگرش نسبت به شرایط کاری با میانگین (49/3) نسبت به سایر اهداف پایین ترین رتبه را در خانه های بهداشت مورد پژوهش دارا بود.
بحث و نتیجه گیری: انسان پس از رفع نیاز های اولیه خود خواستار این است که به نحوی این اطمینان را بدست آورد که وضعیت فعلی را حداقل در کوتاه مدت از دست نخواهد داد. توصیه میشود که در نگرش شخص نسبت به تامین امنیت بایددر امر انتخاب شغل مدنظر و ملاحظه قرار گیرد. میتوان چنین نتیجه گرفت که داشتن امنیت شغلی و استخدام رسمی (برای تمام عمر) میتواند از بروز نارضایتی جلوگیری کند.
کلید واژه ها: انگیزش، رضایت شغلی، بهورز، خانه بهداشت، شبکه بهداشت ودرمان
فصلنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره هفتم، شماره چهارم، ص 209-203، زمستان 1388
آدرس مکاتبه:تهران، خیابان ولیعصر (عج)، بالاتر از ظفر، نبش خیابان بابک بهرامی، پلاک 1 تلفن: 88788829
Email: dalga2003@yahoo.com
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
پرستاری