دوره 12، شماره 5 - ( مرداد 1393 )                   جلد 12 شماره 5 صفحات 339-329 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

gholami F, Nejatzadeh F, Hajimala F, Nilufari N, Kakallahpur C. SURVEY AND COMPARISON EFFICACY OF ALKYL DIMETHYLBENZYL AMMONIUM CHLORIDE AND BENZALKONIUM CHLORIDE AND CHLORINE IN REDUCING OF MICROBIAL LOAD OF LETTUCE. Nursing and Midwifery Journal 2014; 12 (5) :329-339
URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1303-fa.html
غلامی بروجنی فتح الله، نجات زاده فاطمه، حاجی ملا فائق، نیلوفری نازیلا، کاک الله پور چیمن. بررسی کارایی گندزداهای الکیل دی متیل بنزیل آمونیوم کلراید و بنزآلکونیوم کلراید و مقایسه با پرکلرین در کاهش بار میکروبی کاهو. مجله پرستاری و مامایی. 1393; 12 (5) :329-339

URL: http://unmf.umsu.ac.ir/article-1-1303-fa.html


1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت و گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه ، gholami_b_f@yahoo.com
2- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خوی
3- دانشجوی کارشناسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
چکیده:   (11343 مشاهده)
چکیده پیش‌زمینه و هدف: میوه‌ها و سبزی‌ها اغلب به دلیل استفاده از کودهای انسانی و حیوانی، آب آلوده و تماس حیوانات به عوامل بیماری‌زا آلوده می‌شوند. لذا لازم است به‌منظور بر طرف نمودن آلودگی‌های فوق سبزی‌ها قبل از مصرف سالم‌سازی شوند. در این مطالعه به بررسی میزان کارایی دو نوع گندزدای پرمصرف الکیل دی متیل بنزیل آمونیوم کلراید و بنزالکونیوم کلراید و همچنین مقایسه آن‌ها با پرکلرین به‌صورت هیپوکلریت کلسیم (کلر مادر) در کاهش بار میکروبی کاهو به‌منظور اطمینان دادن به مردم در مورد مصرف این گندزداها پرداخته شده است. مواد و روش‌ها: در این پژوهش کاهش بار میکروبی کاهو در مراحل چهارگانه شستشو و گندزدایی کاهو (با استفاده از گندزداهای الکیل دی متیل بنزیل آمونیوم کلراید و بنزالکونیوم کلراید و پرکلرین) موردبررسی قرارگرفته و از شاخص حداکثر تعداد احتمالی کل کلیفرم (MPN) به‌منظور بررسی کارایی شستشو و گندزدایی در کاهش بارمیکروبی استفاده شده است. یافته‌ها: نتایج این مطالعه نشان داد میانگین بار اولیه کل کلیفرم موجود بر روی کاهوهای عرضه شده در بازار ارومیه log10 CFU/g 557/3 بود. پس از گندزدایی کاهو بر اساس دستورالعمل توصیه‌شده وزارت بهداشت در مرحله بعد از تمیز کردن و شستشو با آب میانگین کل کلیفرم به log10CFU/g 35/3 و در مرحله شستشو با استفاده از دترجنت میزان کل کلیفرم به log10CFU/g 07/2 کاهش یافته است. در مرحله گندزدایی با پرکلرین بار اولیه میکروبی به log10CFU/g 9/0 و گندزدای بنزالکونیوم کلراید بار اولیه میکروبی کاهو را به log10CFU/g 8/1 و گندزدای الکل دی متیل بنزیل آمونیوم کلراید بار اولیه میکروبی کاهو را به log10CFU/g 6/1 رسانده است. بحث و نتیجه‌گیری: کلر به‌عنوان یک گندزدای مؤثر در گندزدایی کاهو منجر به کاهش log10CFU/g 6/2 از کلیفرم موجود بر روی کاهو شده است و در مقایسه با دو گندزدای دیگر عملکرد بهتری داشته است. مجله دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه، دوره دوازدهم، شماره پنجم، پی‌درپی 58، مرداد 1393، ص 339-329 آدرس مکاتبه: دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی ارومیه، تلفن: 2752311-0441 Email: fgholami@umsu.ac.ir .
واژه‌های کلیدی: گندزدایی، کاهو، کلر، بارمیکروبی
متن کامل [PDF 723 kb]   (5898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: پرستاری

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله پرستاری و مامایی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Nursing And Midwifery Journal

Designed & Developed by : Yektaweb